У вершково-часниковому соусі
Інгредієнти: 230 г пасти, 260 г креветок, кухонна сіль, повний стакан дуже жирних вершків, прованські трави за смаком, 4-5 зубків свіжого часнику, дрібна цибулина, 40 г вершкового масла.

Першим ділом в солоній воді відварюється паста. Її потрібно готувати на дві хвилини менше, ніж рекомендовано на упаковці.
На вершковому маслі смажиться подрібнений часник і мініатюрні кубики цибулі. Готуються вони до золотистого відтінку.
Креветки чистяться, позбуваються голів, хвостів і панцирів. Морепродукти відправляються до цибулі і часнику. Разом продукти смажаться пару хвилин. Вироби повинні зарум’янитися.
У сковорідку виливаються підігріті вершки, додається сіль і прованські трави. Після кипіння вершкова маса залишається на вогні всього хвилину.
Залишилося занурити в гарячий соус напівготові макаронні вироби.
Паста з креветками в вершково-часниковому соусі подається до столу з дрібною стружкою пармезану.