Печеня зі свинини — 9 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Печеня зі свинини — базовий рецепт в духовці

Щоб приготувати печеню правильно, слід серйозно поставитися до вибору м’яса. Для цієї страви підходить шия, лопатка або спинна вирізка. Деякі господині вважають за краще використовувати реберця або грудинку, порізані на невеликі частини.

По можливості краще купувати не заморожене, а охолоджене м’ясо, смакові якості якого значно вище. Крім цього, будуть потрібні спеції, які допоможуть відтінити смак основних компонентів.

Для приготування класичного печені в духовці будуть потрібні:

  • 700 г свинини;
  • 600-650 г картоплі;
  • велика цибулина;
  • морква;
  • кілька часникових зубчиків;
  • лавровий лист;
  • сіль і червоний мелений перець;
  • улюблені приправи.

Послідовність приготування:

  • М’ясо вимити, витерти серветкою і нарізати невеликими квадратними шматками.
  • Викласти свинину в сковороду з розігрітим маслом і обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору, додавши сіль, приправи і перець.
  • Дрібно розчавити в пресі часник, нашаткувати цибулю, моркву порізати соломкою чи кружальцями, додати до м’яса і обсмажити.
  • Почистити картоплю, поділити бульби на 4-6 частин, в залежності від їх розміру, а потім посипати сіллю, приправами, скропити рослинним маслом і перемішати.
  • У глибоку вогнетривку форму, змащену рослинним жиром, розташувати підсмажене м’ясо з овочами, додати картоплю, перемішати, залити водою і кинути лавровий лист. Можна укласти компоненти по черзі, і зробити блюдо листковим.
  • Поставити ємність в розігріту духовку і готувати до м’якості картоплі.

На замітку. Існує й інший, менш трудомісткий спосіб приготування печені. Для цього усі компоненти нарізують, приправляють сіллю, спеціями і поміщають в кулінарний рукав для запікання. У цьому випадку страву нудиться у власному соку, без додавання олії, і виходить надзвичайно смачною.

Дивіться також:  Манти – 10 рецептів приготування смачних мантів в домашніх умовах
Прокрутка до верху