Печеня по-домашньому з свинини
Щоб приготувати печеня по-домашньому, потрібно казан. Якщо такий посуду немає, замінити його можна утятницей або інший ємністю з щільними стінками.
Для страви потрібно:
- 600 г свинини;
- 500 г картоплі;
- ріпчаста цибуля;
- морква;
- великі свіжі помідори або томатне пюре;
- корінь петрушки;
- стручок пекучого болгарського перцю;
- сіль і приправи;
- лаврове листя.
Порядок роботи:
- Порізати вимиту свинину невеликими шматками і викласти на дно казана, попередньо наливши масло і прогрів посуд. На середньому вогні обсмажити м’ясо до появи скоринки.
- Почистити і подрібнити цибулю, моркву, пекучий перець і додати до м’яса, збавивши вогонь до мінімуму.
- Зняти шкірку з помідорів подрібнити м’якоть на тертці або в блендері, додати порізаний корінь петрушки і залити цією сумішшю м’ясо і овочі. Якщо використовується томатна паста, її просто розбавляють водою і додають у казан. Тепер можна посолити і приправити спеціями масу по своєму смаку.
- Очистити картоплю, порізати шматками і відправити до м’яса і овочів, поклавши лавровий лист. Після цього закрити ємність кришкою і тушкувати страву до готовності картоплі.
Увага! Заборонено відразу солити і заправляти спеціями м’ясо, робити це можна тільки на стадії гасіння.