Печеня зі свинини — 9 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Печеня по-домашньому з свинини

Щоб приготувати печеня по-домашньому, потрібно казан. Якщо такий посуду немає, замінити його можна утятницей або інший ємністю з щільними стінками.

Для страви потрібно:

  • 600 г свинини;
  • 500 г картоплі;
  • ріпчаста цибуля;
  • морква;
  • великі свіжі помідори або томатне пюре;
  • корінь петрушки;
  • стручок пекучого болгарського перцю;
  • сіль і приправи;
  • лаврове листя.

Порядок роботи:

  • Порізати вимиту свинину невеликими шматками і викласти на дно казана, попередньо наливши масло і прогрів посуд. На середньому вогні обсмажити м’ясо до появи скоринки.
  • Почистити і подрібнити цибулю, моркву, пекучий перець і додати до м’яса, збавивши вогонь до мінімуму.
  • Зняти шкірку з помідорів подрібнити м’якоть на тертці або в блендері, додати порізаний корінь петрушки і залити цією сумішшю м’ясо і овочі. Якщо використовується томатна паста, її просто розбавляють водою і додають у казан. Тепер можна посолити і приправити спеціями масу по своєму смаку.
  • Очистити картоплю, порізати шматками і відправити до м’яса і овочів, поклавши лавровий лист. Після цього закрити ємність кришкою і тушкувати страву до готовності картоплі.

Увага! Заборонено відразу солити і заправляти спеціями м’ясо, робити це можна тільки на стадії гасіння.

Дивіться також:  Котлети з капусти – найсмачніші рецепти
Прокрутка до верху