Страва з додаванням грибів
Спекотне вийде дуже смачним, якщо приготувати його за цим рецептом з грибами. Краще взяти їх у свіжому вигляді, але підійде і консервовану.
Для роботи знадобиться:
- 800 кг свинини;
- 500 г свіжих грибів будь-якого виду;
- 500 г картоплі;
- ріпчаста цибуля;
- вершки або жирна сметана;
- будь-яка зелень;
- лавровий лист;
- сіль і приправи.
Процес приготування:
- Порубати невеликими шматочками свинину і відправити обсмажуватися.
- Почистити і подрібнити цибулю і гриби, а коли м’ясо зарум’яниться, додати їх в казан і продовжити готування.
- Коли компоненти стануть м’якими, покласти порізану картоплю, лавровий лист, заправити страву сіллю і спеціями, залити вершками або розведений водою жирної сметаною і тушкувати, поки бульби не стануть м’якими.
- Готову печеню розкласти в порційні тарілки, посипати рубаною зеленню і подати на стіл.
На замітку. Можна приготувати печеня з грибами в духовці, виклавши в ємність для запікання компоненти по черзі, причому перший і останній шар повинен складатися з картоплі. Після цього знадобиться залити блюдо розведеної сметаною або вершками і томити до готовності.