Рецепт печені з оливками в томатному соусі
Для смачного жаркого зі свининою і оливками краще приготувати томатний соус самостійно, використовуючи свіжі помідори, приправи і зелень.
Для страви потрібно:
- 600 г свинини;
- 400 г картоплі;
- жменя оливок без кісточок;
- 3-4 солодких болгарських перців червоного кольору;
- великі соковиті томати;
- трохи гострого стручкового перцю;
- ріпчаста цибуля;
- часник;
- морква;
- пучок кінзи;
- суха аджика;
- сіль і приправи для свинини та картоплі;
- оцет столовий 9 %;
- трохи цукру.
Послідовність роботи:
- Почистити цибулю, нарізати півкільцями, посипати цукром, полити оцтом і залишити маринуватися.
- Очистити бульби картоплі, порізати шматочками, посипати сіллю, придатними приправами, додати рослинне масло, перемішати і залишити настоюватися.
- Порізати свинину і укласти в казан з прогрітим жиром, обсмажити на середньому вогні.
- Поки готується м’ясо, зайнятися соусом. Очистити і порізати цибулю, часник, моркву, болгарський перець і відправити на сковороду.
- Пюрировать помідори і додати до овочів, покласти замариновавшийся цибулю, посипати сухою аджикою і згасити.
- Укласти до свинини картоплю, перемішати, залити томатною сумішшю і томити до готовності, а потім посипати кінзою і потримати на плиті ще кілька хвилин.
Увага! Оливки варто додавати в жарку при подачі, інакше страва може придбати неприємний смак.