Печеня зі свинини — 9 рецептів приготування в духовці і мультиварці

Рецепт печені з оливками в томатному соусі

Для смачного жаркого зі свининою і оливками краще приготувати томатний соус самостійно, використовуючи свіжі помідори, приправи і зелень.

Для страви потрібно:

  • 600 г свинини;
  • 400 г картоплі;
  • жменя оливок без кісточок;
  • 3-4 солодких болгарських перців червоного кольору;
  • великі соковиті томати;
  • трохи гострого стручкового перцю;
  • ріпчаста цибуля;
  • часник;
  • морква;
  • пучок кінзи;
  • суха аджика;
  • сіль і приправи для свинини та картоплі;
  • оцет столовий 9 %;
  • трохи цукру.

Послідовність роботи:

  • Почистити цибулю, нарізати півкільцями, посипати цукром, полити оцтом і залишити маринуватися.
  • Очистити бульби картоплі, порізати шматочками, посипати сіллю, придатними приправами, додати рослинне масло, перемішати і залишити настоюватися.
  • Порізати свинину і укласти в казан з прогрітим жиром, обсмажити на середньому вогні.
  • Поки готується м’ясо, зайнятися соусом. Очистити і порізати цибулю, часник, моркву, болгарський перець і відправити на сковороду.
  • Пюрировать помідори і додати до овочів, покласти замариновавшийся цибулю, посипати сухою аджикою і згасити.
  • Укласти до свинини картоплю, перемішати, залити томатною сумішшю і томити до готовності, а потім посипати кінзою і потримати на плиті ще кілька хвилин.

Увага! Оливки варто додавати в жарку при подачі, інакше страва може придбати неприємний смак.

Дивіться також:  Що приготувати на святковий стіл – 25 рецептів
Прокрутка до верху