Печінка свиняча – 6 рецептів на сковороді і в мультиварці, секрети приготування м’якої і смачної свинячої печінки

Секрети приготування м’якою і смачною свинячої печінки

Господинь завжди цікавить не тільки, чому гірчить печінка, але також, як це запобігти або виправити вже з’явилася проблему. Щоб не зіпсувати страву, треба правильно підготувати субпродукт.

Крім вирізання жовчних проток, потрібно також печінку промити крижаний чистою водою і позбавити від плівки. Це зручно робити дуже гострим і широким ножем.

Сама свиняча печінка по структурі досить жорстка і груба. Виправити це дозволить тривале вимочування продукту.

  • Його можна залити на кілька годин звичайною водою (підсоленій) або ж холодним молоком. Жирність молочного продукту не має значення. Після такої процедури вдасться приготувати дійсно м’яке і ніжне частування.
  • Якщо часу на тривале вимочування субпродукту у господині немає, то можна правильно підготувати його і всього за кілька хвилин. Для цього потрібно поварити печінку 1,5 – 2 хвилини в підсоленому окропі. Залишиться викласти м’ясо на друшляк, остудити і продовжити його приготування.

Якщо господиня вже приготувала свинячу печінку і помітила, що готове блюдо гірчить, то виправити ситуацію буде дещо складніше. Можна зробити це за допомогою великої кількості овочів. Тоді треба буде залити вже готові шматочки печінки гарячою водою, додати терту моркву, кубики цибулі, 1 – 2 ч. л. цукрового піску і тушкувати на мінімальному вогні до випарювання рідини. Можна використовувати і будь-які спеції. Наприклад, додати будь-який з кольорових перців, орегано, сушені овочі і гранульований часник.

Дивіться також:  Дієтичні страви з курячої грудки — 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху