Печиво без яєць і молока
Не проблема якщо захотілося випічки, а вдома не знайшлося потрібних продуктів. Можна поекспериментувати і зробити смачне печиво без яєць і масла, і навіть без молока — з мінімального набору компонентів.
Необхідні інгредієнти:
- дві ложки олії оливкової або рослинного;
- зовсім трохи солі;
- склянка борошна;
- 150 грам цукру;
- цукрова пудра по своєму смаку.
Процес приготування:
- Рецепт не вимагає якихось особливих знань і умінь в області кулінарії. Для початку перемішуємо в глибокій ємності всі зазначені інгредієнти, крім масла і цукрової пудри.
- В отриману суміш вливаємо олію і ретельно збиваємо все за допомогою міксера. У результаті повинна вийти маса, що нагадує вологу крихту. Її перекладаємо на стіл і починаємо місити руками, поки вона стане схожа на м’яке тісто.
- Перетворюємо його в не занадто товстий «ковбаску», нарізаємо її на кружечки товщиною в палець. Відправляємо їх у форму для запікання, попередньо вмочивши з обох сторін в борошно.
- Готуємо не менше 15 хвилин при 180 градусах, після чого відразу посипаємо пудрою і не чіпаємо випічку, поки вона не охолоне — інакше розсиплеться.