Класичне галетне печиво
І печиво може бути корисним, якщо в його складі практично немає шкідливих інгредієнтів. Випічка по цьому рецепту виходить ніжною, ламкої і хрусткою.
Необхідні продукти:
- 5 грам соди;
- 15 мілілітрів масла рослинного;
- 150 грам борошна;
- 30 грам цукру;
- 70 мілілітрів води;
- 20 грам кукурудзяного крохмалю.
Процес приготування:
- Вказану кількість води трохи нагріваємо і розчиняємо у ній цукор. Зробити це можна в мікрохвильовці.
- Отриманий сироп перелити в миску і починаємо додавати інші компоненти. Масу добре вимішуємо, щоб вона вийшла не тільки однорідної, але ще і гладкою, не липла до рук. Даємо тісту постояти не менше 15 хвилин перед подальшою підготовкою.
- Дуже важливо максимально тонко розкачати тісто – ідеально, якщо товщина буде 2 міліметри. З пласта вирізаємо будь-які форми невеликого розміру, перекладаємо їх на деко і доводимо до готовності в духовці. Температура повинна бути низькою – не більше 150 градусів, а часу піде на це не більше 30 хвилин.