Печиво без яєць – 8 рецептів, дієтичних і пісних

Класичне галетне печиво

І печиво може бути корисним, якщо в його складі практично немає шкідливих інгредієнтів. Випічка по цьому рецепту виходить ніжною, ламкої і хрусткою.

Необхідні продукти:

  • 5 грам соди;
  • 15 мілілітрів масла рослинного;
  • 150 грам борошна;
  • 30 грам цукру;
  • 70 мілілітрів води;
  • 20 грам кукурудзяного крохмалю.

Процес приготування:

  • Вказану кількість води трохи нагріваємо і розчиняємо у ній цукор. Зробити це можна в мікрохвильовці.
  • Отриманий сироп перелити в миску і починаємо додавати інші компоненти. Масу добре вимішуємо, щоб вона вийшла не тільки однорідної, але ще і гладкою, не липла до рук. Даємо тісту постояти не менше 15 хвилин перед подальшою підготовкою.
  • Дуже важливо максимально тонко розкачати тісто – ідеально, якщо товщина буде 2 міліметри. З пласта вирізаємо будь-які форми невеликого розміру, перекладаємо їх на деко і доводимо до готовності в духовці. Температура повинна бути низькою – не більше 150 градусів, а часу піде на це не більше 30 хвилин.
Дивіться також:  Сирне печиво – 7 рецептів приготування вдома
Прокрутка до верху