Рецепт від Юлії Висоцької
- 5 яєць;
- цукрова пудра;
- ½ Цукрової пудри;
- 0,5 кг маскарпоне;
- щіпка солі;
- кави;
- пара ложок коньяку.
Акуратно відокремлюємо білки і жовтки. Уважно стежимо, щоб жовток не потрапив до білка, інакше не вийде збити густі піки. Білки поки залишити в холодильнику — холодними вони краще збиваються.
Тим часом жовток збиваємо з цукровою пудрою в густу масу до однорідності. Далі вводимо маскарпоне і акуратно перемішуємо.
Збити білки з сіллю, викласти в сирно-яєчну масу і акуратно перемішати.
Заготовити основу. Заздалегідь приготований бісквіт або печиво Савоярді (за попереднім рецептом) викласти на дно форми. Заварити міцну каву, загальний обсяг приблизно 200 гр. В нього додати коньяк, для просочення. Ложкою акуратно просочити основу. Зверху залити кремову заготівлю і відправити в холодильник для застигання.
Перед подачею можна полити шоколадним топпінгом або присипати горіховою крихтою.
На замітку. Коньяк можна замінити іншим алкогольним напоєм — бренді, ромом, ароматним сиропом (амаретто).