Печиво для тірамісу: як називається, як зробити і чим можна замінити?

Рецепт від Юлії Висоцької

  • 5 яєць;
  • цукрова пудра;
  • ½ Цукрової пудри;
  • 0,5 кг маскарпоне;
  • щіпка солі;
  • кави;
  • пара ложок коньяку.

Акуратно відокремлюємо білки і жовтки. Уважно стежимо, щоб жовток не потрапив до білка, інакше не вийде збити густі піки. Білки поки залишити в холодильнику — холодними вони краще збиваються.

Тим часом жовток збиваємо з цукровою пудрою в густу масу до однорідності. Далі вводимо маскарпоне і акуратно перемішуємо.

Збити білки з сіллю, викласти в сирно-яєчну масу і акуратно перемішати.

Заготовити основу. Заздалегідь приготований бісквіт або печиво Савоярді (за попереднім рецептом) викласти на дно форми. Заварити міцну каву, загальний обсяг приблизно 200 гр. В нього додати коньяк, для просочення. Ложкою акуратно просочити основу. Зверху залити кремову заготівлю і відправити в холодильник для застигання.

Перед подачею можна полити шоколадним топпінгом або присипати горіховою крихтою.

На замітку. Коньяк можна замінити іншим алкогольним напоєм — бренді, ромом, ароматним сиропом (амаретто).

Дивіться також:  Печиво «Кокосанка» – 6 рецептів, як приготувати в домашніх умовах
Прокрутка до верху