Солодке ласощі «Гарбуз-Джек»
Рецепт смачного і забавного печива обов’язково сподобається дітям і дорослим, які віддають перевагу красиві апетитні страви навіть на Хеллоуїн. Кількість інгредієнтів розрахована на 26 штук.
Необхідні продукти:
- 330 г борошна;
- 120 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 2 р солі;
- 40 мл рідкого меду;
- 200 г сирої м’якоті гарбуза;
- 40 г цукру;
- 1 г ваніліну.
Спосіб приготування.
- Олію заздалегідь виймають з холодильника, щоб воно стало м’якішим.
- Яйця кімнатної температури збовтують віночком.
- Масло з збитими яйцями солять, засипають борошном, перемішують.
- Замішують еластичне тісто. Якщо воно буде липнути до долонь, додають ще борошна.
- Щоб з тестом було легше працювати, його обмотують харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.
- Готують начинку: гарбузову м’якоть пюрируют в кухонному комбайні, змішують з 20 г борошна, ваніліном і цукром.
- Потім розкачують тонку (2 мм завтовшки) коржик і склянкою вирізують з неї круглі заготовки. Половину з них відкладають у бік.
- В інших лепешечках ножем проробляють отвори: очі, носи і посмішки майбутніх «гарбузів».
- У центр цілих гуртків кладуть ложку гарбузової начинки. Підстава накривають мордочками з тіста. Краї ретельно заліплюють виделкою.
- Духовку розігрівають до 180°С і ставлять в неї деко з заготовками на 14 хвилин. Якщо печиво-гарбуз апетитно зарум’яниться раніше — час приготування скорочують.
Порада: начинку з сирого гарбуза в цьому рецепті можна замінити густим гарбузовим варенням.