Печиво на Хеллоуїн — 5 страшних рецептів!

Солодке ласощі «Гарбуз-Джек»

Рецепт смачного і забавного печива обов’язково сподобається дітям і дорослим, які віддають перевагу красиві апетитні страви навіть на Хеллоуїн. Кількість інгредієнтів розрахована на 26 штук.

Необхідні продукти:

  • 330 г борошна;
  • 120 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 2 р солі;
  • 40 мл рідкого меду;
  • 200 г сирої м’якоті гарбуза;
  • 40 г цукру;
  • 1 г ваніліну.

Спосіб приготування.

  • Олію заздалегідь виймають з холодильника, щоб воно стало м’якішим.
  • Яйця кімнатної температури збовтують віночком.
  • Масло з збитими яйцями солять, засипають борошном, перемішують.
  • Замішують еластичне тісто. Якщо воно буде липнути до долонь, додають ще борошна.
  • Щоб з тестом було легше працювати, його обмотують харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на півгодини.
  • Готують начинку: гарбузову м’якоть пюрируют в кухонному комбайні, змішують з 20 г борошна, ваніліном і цукром.
  • Потім розкачують тонку (2 мм завтовшки) коржик і склянкою вирізують з неї круглі заготовки. Половину з них відкладають у бік.
  • В інших лепешечках ножем проробляють отвори: очі, носи і посмішки майбутніх «гарбузів».
  • У центр цілих гуртків кладуть ложку гарбузової начинки. Підстава накривають мордочками з тіста. Краї ретельно заліплюють виделкою.
  • Духовку розігрівають до 180°С і ставлять в неї деко з заготовками на 14 хвилин. Якщо печиво-гарбуз апетитно зарум’яниться раніше — час приготування скорочують.

Порада: начинку з сирого гарбуза в цьому рецепті можна замінити густим гарбузовим варенням.

Дивіться також:  Печиво через м’ясорубку – 5 рецептів приготування вдома
Прокрутка до верху