Імбирне печиво
Милі класичні різдвяні чоловічки можуть стати страхітливим десертом на Хеллоуїн, якщо декорувати їх шоколадними павучками.
Для приготування 20 штук знадобиться:
- 2 яєчних жовтка;
- 200 г борошна;
- 70 г вершкового масла високої жирності;
- 50 г цукру;
- 40 мл меду;
- 40 р порошкового імбиру;
- 5 г меленої кориці;
- 2 г соди;
- по 50 г білого і темного шоколаду.
Технологія приготування.
- Всі сухі інгредієнти з’єднують.
- Жовтки змішують з медом.
- Трохи розтоплене масло розминають виделкою і з’єднують з іншими компонентами. Перемішують до однорідності.
- Замішують щільне, не липнущее до рук тісто. Його прибирають в герметичний контейнер і ставлять в холодне місце на 1 годину.
- Охолоджене тісто розкачують тонший і з допомогою фігурних форм вирізують з нього чоловічків.
- Вийшло імбирне печиво на Хеллоуїн кладуть на деко з пергаментним папером і ставлять в прогріту до 180°С духовку.
- Через 10 хвилин деко з печивом виймають з духовки і наносять декор. Для цього використовують зубочистку і розтоплений на водяній бані шоколад: білим малюють перелякані мордочки чоловічків, темним — павучків.
- Ласощі знову відправляють в духовку ще на 2-3 хвилини.