Печиво персики – 7 покрокових рецептів, як приготувати домашнє печиво у вигляді персиків

Улюблене з дитячих років печиво персики і сьогодні може порадувати малюків. У магазині ця солодкість не продається, як в радянський час. Однак його можна спекти самим – швидко, легко, а якщо залучити до процесу дітей, то буде ще й весело!

Класичне печиво Персики

Це основний рецепт печива у вигляді персика. Його можна варіювати по-різному, використовуючи улюблену начинку.

Щоб спекти, будуть потрібні наступні продукти:

  • півпачки вершкового масла;
  • стакан цукрового піску;
  • 2 яйця;
  • 3 ст. ложки сметани;
  • 2,5 склянки борошна;
  • солодка начинка – повидло або згущене молоко;
  • розпушувач;
  • сік з моркви і буряка.

Масло розм’якшити, всипати цукровий пісок, перетерти. Вбити яйця, влити сметану, акуратно розмішати.

Розпушувач з’єднати з борошном, висипати в підготовлену масу, зробити тісто. Поставити його на холод, тримати двадцять хвилин.

Потім з охолодженого тіста сформувати кульки, діаметром близько п’яти сантиметрів. З двох боків злегка здавити їх пальцями, щоб вони набули обрисів овалу. Розмістити на листі, розстеливши на ньому промаслений папір.

Духову піч розігріти заздалегідь. Випікати при температурному режимі 200 градусів близько чверті години.

Спечені кульки розрізати на дві половинки. Вийняти трохи серединку чайною ложкою, щоб вийшла виїмка. В неї покласти будь-яку солодку начинку – розтоплений шоколад, згущене молоко, крем або варення. Зліпити разом.

Поверхня печива трохи просочити морквяним і буряковим соком так, щоб зімітувати забарвлення цього фрукта. Потім обваляти в цукрі. Для посилення ефекту прикрасити кожне печиво листям м’яти.

Зі згущеним молоком і горіхами

Цей варіант діти і дорослі люблять найбільше. Печиво персики зі згущеним молоком відрізняється особливим смаком, а все, тому що таїться всередині сюрприз – смачний горіх.

Підбираємо продукти:

  • півкіло борошна;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 ст. ложки жирної сметани;
  • пара яєць;
  • стакан цукру
  • ванілін;
  • лимонна кислота;
  • будь-які горіхи;
  • згущене молоко варене;
  • сік буряка;
  • сік моркви;
  • листочки м’яти.

Коренеплоди окремо пропускаємо крізь соковижималку. Якщо такої побутової техніки в будинку не виявилося, трьом овочі на тертці, вичавлюємо сік крізь марлю.

Дивіться також:  Печиво на пиві – 7 простих і смачних рецептів

Збиваємо яйця, підсипаючи цукор, ванілін, лимонну кислоту. Потім викладаємо в ту ж ємність сметану, м’яке вершкове масло, продовжуємо збивати до гладкості.

У борошно додаємо розпушувач. Висипаємо в загальну масу, замішуємо тісто, домагаючись його однорідності. Залишаємо під плівкою протягом півгодини в холодильнику.

Формуємо печиво у вигляді персика: обробляємо на чотири ковбаски, які в свою чергу ріжемо на п’ять шматочків кожну. Катаємо у долонях кульки, складаємо на деко, укритий пергаментом.

Піч потрібно близько 20-25 хвилин, температурний режим — 170 градусів. Виймаємо, коли кульки пожовкнуть.

Остуджуємо печиво, вирізаємо у кожного виїмку. Отримані крихти подрібнюємо і вмішуємо в згущене молоко.

У заглиблення кладемо ядерце горіха, заливаємо його згущеним молоком. Також змащуємо і краєчки виробів, потім слепляем їх один з одним. Хвилин на двадцять ставимо в холодильник.

Коли начинка трохи застигне, «маскують» печиво під живі персики. Використовуємо для того невелике ситечко. Печиво опускаємо по черзі в морквяний, потім у буряковий сік, красиво прикрашаючи боки. Потім кладемо на паперову серветку, щоб зняти зайву вологу. Залишається тільки обваляти його в цукрі і приліпити листочки м’яти.

Рецепт від Шеф Енді

Енді Шеф – відомий кулінарний блогер. Випічка за його рецептами завжди виходить ніжною, неймовірно апетитною. Є у нього і свій спосіб приготування «персиків».

Ось які продукти будуть потрібні:

  • 200 г цукру;
  • 2 яйця;
  • 60 г вершкового масла;
  • 60 г сметани;
  • 350 г борошна;
  • розпушувач;
  • варена згущене молоко;
  • абрикосовий джем;
  • сік моркви;
  • сік буряка;
  • ст. ложка рослинного масла.

Підбити яйця з цукром до стану стрічки. Потім, продовжуючи збивати, викласти в яйця сметану, м’яке масло вершкове. Потім насипати борошно і розпушувач. Зробити липке, ніжне тісто.

Намочити долоні водою або намазати рослинним маслом. Брати по шматочку тесту, скачувати кульками. Розташувати їх на деку, накритому пергаментом. Піч до 12 хвилин при температурному режимі 180 градусів.

Дивіться також:  Печиво з геркулесу – 10 рецептів приготування

В остиглому печиво зробити заглиблення на денці з допомогою чайної ложки.

Згущене молоко розмішати з абрикосовим джемом. Наповнити поглиблення в печиво сумішшю з кондитерського мішка. Склеїти здобне печиво між собою і помістити в холодильник для застигання начинки.

Вичавити окремо сік з овочів. Занурити на секунду печиво одним боком в морквяний сік, іншим – буряковий. Обсипати цукром і дати можливість трохи ввібрати овочевий сік, щоб випічка стала ніжною.

Печиво у вигляді персика з повидлом

Приготувати печиво персики можна з повидлом.

Потрібно ось що:

  • 2 яйця;
  • 2 жовтка;
  • стакан цукру;
  • 180 г вершкового масла;
  • сік половинки лимона;
  • 4,5 склянки борошна;
  • сіль;
  • сода;
  • повидло;
  • овочевий сік червоного кольору.

М’яке масло, яйця, жовтки, підбити з цукром. Влити сік лимона, перемішати. Борошно з’єднати з сіллю, содою. Всипати в ємність зі збитою сумішшю. Зробити м’яке тісто так, щоб воно не було липким. Помістити в холод на годину.

Потім розріжте тісто на рівні шматки і вылепите «половинки персика». Розкладіть на деко і поставте в духовку.

Охолоджені вироби слід промазати повидлом, склеївши між собою. Далі злегка просочити бочка овочевим соком червоного кольору і обсипати цукром.

З пісочного тіста

В рецептурі можна змінювати не тільки начинки, але і тісто. Готуємо «персики» з пісочного тіста.

Склад продуктів:

  • пачка вершкового масла;
  • півсклянки цукрової пудри;
  • 300 г борошна;
  • повидло, крем або згущене молоко;
  • ванілін;
  • розпушувач;
  • овочевий сік;
  • цукор.

Насипати в миску борошно, підсипаємо до неї ванілін, кладемо розпушувач, у висновку — цукрову пудру. Присмачую вершковим маслом — місимо тісто. Масло можна розтопити на сковороді, також використовувати в розм’якшеному стані. Тісто вийде м’яким, важкуватим і жирним. Накрийте плівкою, тримайте в холоді тридцять хвилин.

Потім розрізати на рівні шматочки, наліпити з них печіннячка, імітуючи половинки персика. Піч варто, виставивши температурний режим близько 180 градусів, двадцять хвилин.

Намажте денця виробів повидлом, кремом, згущеним молоком і склейте попарно. Поверхня просочіть червоним і жовтим овочевим соком. Для обсипання використовуйте великий цукор.

Дивіться також:  Печиво у формі на газу – 8 рецептів приготування

Домашнє здобне печиво Персики

Домашня випічка завжди смачніше виробничої продукції. Ще один рецепт – домашнє печиво Персики — кулінарам-любителям. Воно відрізняється особливо ніжним смаком.

Ось які продукти будуть потрібні:

  • 300 г борошна;
  • 300 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • стакан цукру;
  • ст. ложка сметани;
  • півбанки згущеного молока;
  • 10 ядерець мигдалю;
  • буряковий сік;
  • морквяний сік;
  • сода або розпушувач.

Два жовтки, один білок розмішуємо з цукровим піском. М’яке масло в кількості 100 г змішуємо зі сметаною. Потім вливаємо яйця в сметанную масу, висипаємо борошно. Відправляємо туди ж розпушувач. Місимо тісто.

Формуємо з тіста двадцять однакових кульок, розкладаємо на деко. Печемо до золотистого відтінку.

Для крему збиваємо інше масло зі згущеним молоком.

У готовому печиво робимо виїмку для наповнення його кремом. Кладемо в неї миндалинку, заповнюємо кремом, з’єднуємо з іншим таким же чином підготовленим печивом.

Далі по черзі в морквяний і буряковий сік, посипаємо цукром.

Улюблені ласощі дитинства з кремом

Тепер готуємо улюблені з дитинства ласощі з кремом.

Підготуємо:

  • півпачки маргарину;
  • пачка вершкового масла;
  • півбанки згущеного молока;
  • яйце + один жовток;
  • 2 ст. ложки сметани;
  • 2,5 склянки борошна;
  • сода;
  • буряковий сік.

М’який маргарин, сметану змішати. Потім яйце і жовток підбити цукровим піском. З’єднуємо обидві маси разом, перемішуємо. Всипати борошно, соду. Зробити тісто, обробити його на 20 однакових шматочків. Кожен виліпити в кульку, розрізати.

Розмістити на деко і спекти. Потім остудити печиво, дістати в нього серцевину, розкришити шматочки.

Крем готуємо з м’якого вершкового масла зі згущеним молоком, акуратно його збиваючи. Потім змішуємо крем з крихтами так, щоб вони розм’якшилися і стали практично непомітними в загальній масі.

Чайною ложкою крем покласти у виїмку кожного печива. Змащуємо одночасно поверхні, які будемо з’єднувати між собою. Слепляем половинки і залишаємо просочуватися 10 хвилин. Потім мачає в овочевий сік і обсипаємо цукром.

Прокрутка до верху