Зі згущеним молоком і горіхами
Цей варіант діти і дорослі люблять найбільше. Печиво персики зі згущеним молоком відрізняється особливим смаком, а все, тому що таїться всередині сюрприз – смачний горіх.
Підбираємо продукти:
- півкіло борошна;
- 60 г вершкового масла;
- 2 ст. ложки жирної сметани;
- пара яєць;
- стакан цукру
- ванілін;
- лимонна кислота;
- будь-які горіхи;
- згущене молоко варене;
- сік буряка;
- сік моркви;
- листочки м’яти.
Коренеплоди окремо пропускаємо крізь соковижималку. Якщо такої побутової техніки в будинку не виявилося, трьом овочі на тертці, вичавлюємо сік крізь марлю.
Збиваємо яйця, підсипаючи цукор, ванілін, лимонну кислоту. Потім викладаємо в ту ж ємність сметану, м’яке вершкове масло, продовжуємо збивати до гладкості.
У борошно додаємо розпушувач. Висипаємо в загальну масу, замішуємо тісто, домагаючись його однорідності. Залишаємо під плівкою протягом півгодини в холодильнику.
Формуємо печиво у вигляді персика: обробляємо на чотири ковбаски, які в свою чергу ріжемо на п’ять шматочків кожну. Катаємо у долонях кульки, складаємо на деко, укритий пергаментом.
Піч потрібно близько 20-25 хвилин, температурний режим — 170 градусів. Виймаємо, коли кульки пожовкнуть.
Остуджуємо печиво, вирізаємо у кожного виїмку. Отримані крихти подрібнюємо і вмішуємо в згущене молоко.
У заглиблення кладемо ядерце горіха, заливаємо його згущеним молоком. Також змащуємо і краєчки виробів, потім слепляем їх один з одним. Хвилин на двадцять ставимо в холодильник.
Коли начинка трохи застигне, «маскують» печиво під живі персики. Використовуємо для того невелике ситечко. Печиво опускаємо по черзі в морквяний, потім у буряковий сік, красиво прикрашаючи боки. Потім кладемо на паперову серветку, щоб зняти зайву вологу. Залишається тільки обваляти його в цукрі і приліпити листочки м’яти.