Ласощі з горіхами
Горіхові десерти мають чимало шанувальників серед ласунів.
Домашнє вівсяне печиво з горіховою ноткою – відмінний варіант урізноманітнити домашню випічку:
- 1 ст. вівсяних пластівців;
- 1 ст. борошна;
- 1 ст. колотих волоських горіхів;
- пачка масла;
- 150 г коричневого цукру;
- 2 яйця;
- 1 ст. л. оливкової олії;
- 1 ч. л. ванільного екстракту;
- 10 г розпушувача;
- щіпка солі.
Приготування ласощів нескладне:
- Подрібнити горіхи в блендері або просто дрібно порізати.
- М’яке масло розтерти з цукром так, щоб вийшла світла кремоподібна маса.
- Ввести всі компоненти, останніми в суміш повинні бути додані пластівці і горіхи. Гарненько все перемішати і залишити настоятися півгодини.
- Мокрими руками скачати з тіста кульки і розкласти на деку.
- Випекти десерт до утворення золотисто-коричневої скоринки.
На замітку. Горіхові ядра, дрібно подрібнені, надають десерту ніжну смакову нотку. А для яскравого смаку рекомендується частина горіхів крупно нарізати ножем.