Печиво з шоколадом – 8 рецептів домашнього печива

Печиво «Кукис» з шоколадом

Ідеальний варіант на сніданок або для перекушування під час робочого дня.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 170 г;
  • шоколадні краплі – 210 г;
  • борошно – 260 г;
  • сіль;
  • цукор – 90 г;
  • какао – 35 г;
  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • яйце – 1 шт.;
  • коричневий цукор – 230 р.

Приготування:

  • Встановити духову піч на режим 160 градусів.
  • У сковорідці розігріти вершкове масло. Після того як розтопилося, варити п’ять хвилин. На дні повинні утворитися пластівці коричневого кольору. Прибрати з вогню. Остудити.
  • В окрему ємність помістити два види цукру. Залити розсолом маслом. Розмішати.
  • Влити яйця. Додати екстракт ванілі. Розмішати. Розрізати на дві частини отриману масу.
  • В першу насипати борошно (140 г), соду і підсолити. Закинути половину крапель. Вимісити.
  • У другу насипати краплі. Борошно, какао, соду. Підсолити. Замісити.
  • Скачати два кулі. Охолодити.
  • Сформувати заготовки. Викласти на деко і запікати чверть години при 180 градусах.

Щоб тісто було слухняним і легко формувалося печиво, обов’язково потримаєте хоча б півгодини тісто в холодильнику.

Дивіться також:  Готуємо хрустке печиво – покроковий рецепт