Печиво «Кукис» з шоколадом
Ідеальний варіант на сніданок або для перекушування під час робочого дня.
Інгредієнти:
- вершкове масло – 170 г;
- шоколадні краплі – 210 г;
- борошно – 260 г;
- сіль;
- цукор – 90 г;
- какао – 35 г;
- ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
- сода – 0,5 ч. ложки;
- яйце – 1 шт.;
- коричневий цукор – 230 р.
Приготування:
- Встановити духову піч на режим 160 градусів.
- У сковорідці розігріти вершкове масло. Після того як розтопилося, варити п’ять хвилин. На дні повинні утворитися пластівці коричневого кольору. Прибрати з вогню. Остудити.
- В окрему ємність помістити два види цукру. Залити розсолом маслом. Розмішати.
- Влити яйця. Додати екстракт ванілі. Розмішати. Розрізати на дві частини отриману масу.
- В першу насипати борошно (140 г), соду і підсолити. Закинути половину крапель. Вимісити.
- У другу насипати краплі. Борошно, какао, соду. Підсолити. Замісити.
- Скачати два кулі. Охолодити.
- Сформувати заготовки. Викласти на деко і запікати чверть години при 180 градусах.
Щоб тісто було слухняним і легко формувалося печиво, обов’язково потримаєте хоча б півгодини тісто в холодильнику.