Печиво з варенням – 7 рецептів

Ніжні ласощі, улюблені багатьма з дитинства – печиво з варенням. Це досить універсальна випічка. Існує маса варіантів: з листкового або пісочного тіста на сметані або кефірі. У нашій добірці ви обов’язково знайдете свій ідеальний варіант приготування здоби.

Пісочне печиво з варенням

– Який смак, знайомий з дитинства. Багатьом цю випічку готували вранці бабусі. Ніжне печиво, яке просто тане в роті.

Інгредієнти:

  • маргарин – 380 г м’який;
  • яйця – 2 шт.;
  • варення – 430 г;
  • цукор – 180 г;
  • борошно – 870 м;
  • сода – 2 ч. ложечки (погасити).

Приготування:

  • Засипати борошном маргарин, який полежав на столі кілька годин і став м’яким.
  • Взяти вилку. Перетерти.
  • Влити яйця.
  • Цукор залити яйцями. Перемішати віночком.
  • З’єднати дві маси.
  • Всипати соду.
  • Вимісити.
  • Сформувати кулю.
  • Вкрити пакетом.
  • Помістити в холодильник.
  • Витримати півгодини.
  • Розрізати.
  • Більшу частину розкачати.
  • Відправити на деко.
  • Промазати варенням.
  • Взяти тертку. Вона повинна бути великою.
  • Натерти залишок тіста.
  • Присипати варення.
  • Відправити в духову шафу.
  • Температура 185 гр.
  • Потримати до золотого кольору випічки.
  • Дістати.
  • Порізати ромбами.

З тертим тестом зверху

Традиційно цю випічку роблять у великій кількості. Випікають одним шматком на цілому деку. Після приготування печиво з варенням і тертим тестом зверху нарізають на порції.

Інгредієнти:

  • ванілін — пакет;
  • борошно – 430 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • маргарин – 240 г;
  • цукор – 180 г;
  • варення – 380 г;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:

  • За пару годин до готування помістити на стіл маргарин. Він повинен відлежатися і стати м’яким.
  • Присипати борошном.
  • Засипати розпушувачем.
  • Взяти вилку. Перетерти масу.
  • Засипати цукром яйце. Перемішати.
  • Влити в борошняну масу.
  • Посипати ваніллю. Замісити.
  • Вийде маса, яка не липне і дуже пластична на дотик.
  • Розрізати. Скласти в пакети. У першому повинен бути шматок більшого розміру.
  • Сховати менший в холодильник. Витримати півгодини.
  • Більшу частину помістити у форму. Руками розрівняти. На боках і дні тісто має розподілитися рівномірно.
  • Варення для печива підійде будь-яке. Розташувати рівним шаром.
  • Дістати менший шматок.
  • Взяти тертку. Натерти. Присипати варення.
  • Відправити в духову шафу, який до цього моменту має температуру не менше 180 гр.
  • Через півгодини в гарячому вигляді розрізати на печеньки.
Дивіться також:  Тісто на горішки – 7 рецептів, як зробити тісто для печива горішки

Віденське печиво з варенням

Якщо хочете приготувати просте економне ласощі з чудовим смаком, зробіть печиво за цим рецептом.

Інгредієнти:

  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • масло – 230 г вершкове;
  • варення – 290 г густе;
  • ваніль;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно – 630 г;
  • розпушувач – 1 ч. ложка;
  • цукор – 195 р.

Приготування:

  • Розтопити масло. У цьому допоможе мікрохвильовка.
  • Охолодити до теплого стану.
  • Влити яйця.
  • Присолити.
  • Засипати цукром.
  • Взяти віночок. Перемішати.
  • Присипати сумішшю борошна, ванілі і розпушувача.
  • Замісити.
  • Маса не повинна прилипати до рук.
  • Третю частину отриманої маси заховати в пакет і прибрати в морозильну камеру.
  • Розподілити масу більшу за розміром на деку. Товщина вийде пів сантиметра.
  • Промазати варенням.
  • Підмерзлу масу дістати.
  • Натерти. Стане в нагоді терка велика за розміром.
  • Присипати заготовку.
  • Запекти в духовій шафі (180 гр.).
  • Коли з’явиться красивий золотистий відтінок, дістати. Нарізати печінки будь-якої форми.

Домашня випічка з листкового тіста

Печиво з листкового тіста нагадує східну випічку. Використовуючи покупне тісто, ви скоротите час приготування до мінімуму.

Інгредієнти:

  • тісто листкове без дріжджів – 500 г;
  • цукор;
  • горіхи – стакан;
  • яйце – 1 шт.;
  • варення.

Приготування:

  • Заздалегідь дістати тісто і дати час в природних умовах відтанути.
  • Розкачати.
  • Закинути В блендер горішки. Подрібнити.
  • Засипати цукром. Кількість регулюйте по вашому смаку.
  • Присипати пласт отриманою сумішшю.
  • Скачати в трубочку. Робити це необхідно якомога щільніше. Якщо слабо скатаете, то печінки розваляться.
  • Нарізати на кружечки. Розмір одного повинен вийти в один сантиметр.
  • У центрі натиснути.
  • Помістити варення. Використовувати можна будь-який, головне, щоб було густим.
  • Розмістити на деко.
  • Відправити запікатися в духову шафу. (180 гр.)
  • Діставати, коли поверхня забарвиться в золотистий колір.
Дивіться також:  Печиво «Ювілейне» — 4 рецепти як зробити своїми руками

На кефірі

Домашнє печиво у всі часи славилася чудовим смаком та ароматом, яким просякнутий весь будинок.

Інгредієнти:

  • цукор – 160 г;
  • кефір – 180 мл;
  • борошно – 430 г;
  • варення;
  • масло – 110 г вершкове;
  • розпушувач – 1 ч. ложечка;
  • жовток – 1 шт.

Приготування:

  • Дати маслу полежати в теплі пару годин.
  • Засипати борошном.
  • Перетерти.
  • Залити кефіром цукор. Перемішати.
  • Засипати розпушувач.
  • Змішати мокру і суху частину.
  • Замісити.
  • Вийде маса, яка не липне, приємна на дотик.
  • Розділити на дві частини.
  • Одну розкачати і розкласти на деку.
  • Розмазати варення. Для приготування підійде будь густе.
  • Розкачати другу частину.
  • Вкрити заготовку.
  • Злегка притиснути.
  • Перемішати жовток.
  • Взяти пензлик силіконову. Вмочити в жовток.
  • Промазати поверхню заготовки.
  • Відправити в духовку.
  • Режим повинен бути виставлений на 180 гр.
  • Запікати півгодини.
  • Дістати. Нарізати на частини.

Сметанне печиво з варенням

В далекі часи загального дефіциту бабусі і мами намагалися з простих продуктів приготувати смачні ласощі для сім’ї. Це один з перевірених і забутих багатьма рецепт.

Інгредієнти:

  • борошно – 440 г;
  • маргарин – 180 г;
  • варення – 440 г;
  • сметана – 480 мл;
  • цукор – 120 р.

Приготування:

  • Помістити в мікрохвильову піч масло. Розтопити.
  • Влити сметану.
  • Розмішати.
  • Помістити половину від норми цукру.
  • Перемішати.
  • Присипати борошном, яку найкраще додавати частинами.
  • Вимісити.
  • Розрізати. Вийде три шматки.
  • Першу частину розкачати.
  • Присипати цукром половину заготовки. На другий розмістити густе варення. Якщо варення у вас рідке, то змішати з крохмалем. Від цього маса загусне і не буде витікати з печива.
  • Скачати. Вийде рулет.
  • Повторити процес з двома шматками.
  • Розмістити на листі.
  • Відправити випікатися.
  • Ставити необхідно, коли духова шафа досягне температури, що дорівнює 180 гр.
  • Випікати 2/3 години.
  • Дістати. У гарячому стані нарізати на печеньки.
Дивіться також:  Печиво макарон (macaron) – 6 рецептів, як приготувати французьке печиво в домашніх умовах

Кураб’є

Арабська солодкість, яка підкорила весь світ. На прилавках магазинів можна знайти цю випічку, але не завжди вона буває свіжою і від цього пропадає настрій. Тому слід приготувати ласощі самостійно, адже часу доведеться витратити мало, а продукти використовуються найбільш прості і доступні.

Інгредієнти:

  • ванілін;
  • масло/маргарин – 190 г;
  • варення полуничне;
  • пудра цукрова – 85 м;
  • борошно – 340 г;
  • білок – 1 шт.

Приготування:

  • Для приготування олію необхідно м’яке. Для цього треба витримати його в теплі не менш трьох годин.
  • Всипати пудру. Збити, використовуючи міксер.
  • Влити білок.
  • Змішати.
  • Засипати ваніль.
  • Присипати борошном.
  • Збити.
  • Помістити масу в спеціальний конверт з насадкою.
  • Деко вистелити пергаментним папером.
  • Відсадити печінки.
  • В середину помістити варення.
  • Розжарити духова шафа. Температура знадобиться 250 гр.
  • Помістити заготовки на вісім хвилин.

Прокрутка до верху