На кефірі
Домашнє печиво у всі часи славилася чудовим смаком та ароматом, яким просякнутий весь будинок.
Інгредієнти:
- цукор – 160 г;
- кефір – 180 мл;
- борошно – 430 г;
- варення;
- масло – 110 г вершкове;
- розпушувач – 1 ч. ложечка;
- жовток – 1 шт.
Приготування:
- Дати маслу полежати в теплі пару годин.
- Засипати борошном.
- Перетерти.
- Залити кефіром цукор. Перемішати.
- Засипати розпушувач.
- Змішати мокру і суху частину.
- Замісити.
- Вийде маса, яка не липне, приємна на дотик.
- Розділити на дві частини.
- Одну розкачати і розкласти на деку.
- Розмазати варення. Для приготування підійде будь густе.
- Розкачати другу частину.
- Вкрити заготовку.
- Злегка притиснути.
- Перемішати жовток.
- Взяти пензлик силіконову. Вмочити в жовток.
- Промазати поверхню заготовки.
- Відправити в духовку.
- Режим повинен бути виставлений на 180 гр.
- Запікати півгодини.
- Дістати. Нарізати на частини.