Печиво з варенням – 7 рецептів

На кефірі

Домашнє печиво у всі часи славилася чудовим смаком та ароматом, яким просякнутий весь будинок.

Інгредієнти:

  • цукор – 160 г;
  • кефір – 180 мл;
  • борошно – 430 г;
  • варення;
  • масло – 110 г вершкове;
  • розпушувач – 1 ч. ложечка;
  • жовток – 1 шт.

Приготування:

  • Дати маслу полежати в теплі пару годин.
  • Засипати борошном.
  • Перетерти.
  • Залити кефіром цукор. Перемішати.
  • Засипати розпушувач.
  • Змішати мокру і суху частину.
  • Замісити.
  • Вийде маса, яка не липне, приємна на дотик.
  • Розділити на дві частини.
  • Одну розкачати і розкласти на деку.
  • Розмазати варення. Для приготування підійде будь густе.
  • Розкачати другу частину.
  • Вкрити заготовку.
  • Злегка притиснути.
  • Перемішати жовток.
  • Взяти пензлик силіконову. Вмочити в жовток.
  • Промазати поверхню заготовки.
  • Відправити в духовку.
  • Режим повинен бути виставлений на 180 гр.
  • Запікати півгодини.
  • Дістати. Нарізати на частини.
Дивіться також:  Сирне печиво – 7 рецептів приготування вдома