Без додавання яєць
- борошно — 24 ст. л. (орієнтовно 2,5-3 скл.);
- цукор — 1 скл.;
- сіль — 1,5 ч. л.;
- сода — 2 ч. л.;
- пісне масло — 5 ст. л.;
- слив. масло — 200 гр;
- трохи води;
- смородинове/вишневе варення — 1-1,5 скл.
Для початку в глибокій ємності змішуємо сухі продукти. Далі вводимо пісне масло, топлене вершкове масло, півсклянки теплої води, добре замішати ложкою, а потім руками. В результаті повинен вийти кулька однорідного помірно щільного тіста, яке зовсім не липне до рук.
Деко злегка змастити олією. Тісто розділити на 2 частини, одну — в морозильну камеру, другу розкачати в пласт і перенести за допомогою качалки на деко. Руками розрівняти по площині. Розподілити варення по тесту, вийняти морозиво тісто і затерти їм варення. Випекти у відповідності з рекомендаціями в попередніх рецептах.