Печиво з варенням і тертим тестом зверху – 7 рецептів

Без додавання яєць

  • борошно — 24 ст. л. (орієнтовно 2,5-3 скл.);
  • цукор — 1 скл.;
  • сіль — 1,5 ч. л.;
  • сода — 2 ч. л.;
  • пісне масло — 5 ст. л.;
  • слив. масло — 200 гр;
  • трохи води;
  • смородинове/вишневе варення — 1-1,5 скл.

Для початку в глибокій ємності змішуємо сухі продукти. Далі вводимо пісне масло, топлене вершкове масло, півсклянки теплої води, добре замішати ложкою, а потім руками. В результаті повинен вийти кулька однорідного помірно щільного тіста, яке зовсім не липне до рук.

Деко злегка змастити олією. Тісто розділити на 2 частини, одну — в морозильну камеру, другу розкачати в пласт і перенести за допомогою качалки на деко. Руками розрівняти по площині. Розподілити варення по тесту, вийняти морозиво тісто і затерти їм варення. Випекти у відповідності з рекомендаціями в попередніх рецептах.

Дивіться також:  Сирне печиво – 9 дуже смачних рецептів для дітей