Вівсяне печиво з яблуком

Вівсяне печиво з яблуком – це воістину райську насолоду. Хвилююче хрустке, з неповторним своєрідним ароматом, ніжне і солодке – так і проситься до рота. На столі довго не затримається.
Візьміть:
• велике яблуко;
• 100 г вершкового масла;
• яйце;
• півсклянки цукру;
• 1,5 склянки вівсяних пластівців;
• склянка борошна;
• сіль;
• розпушувач;
• горіхи і кориця – за бажанням.
М’яке масло добре перетерти з цукром дочиста. Влити розбите яйце і перемішати.
Вівсяні пластівці перемолоти і підсипати в половину борошна, потім відправити в ємність з маслом і яйцем. Після чого додати розпушувач. Добре вимісити, щоб вийшло однорідне тісто.
Яблука почистити, звільнити від серединки і шкірки, натерти на крупній тертці. Потім віджати сік через марлю, видаливши зайву вологість. Потрібно пам’ятати, що якщо яблука дуже соковиті, борошна потрібно більше, ніж зазначено в рецепті.
Яблука відправити в ємність з тістом, перемішати і поступово додати решту її частину.
Скатати з тіста невеликі кульки, попередньо розділивши його на маленькі порції.
Для прикраси печива можна використовувати мелені горіхи і корицю.
Пекти при температурі 180 градусів заздалегідь підігрітій духовці. Час випікання – 25 хвилин.