Пельмені в горщиках – 8 рецептів в духовці

Пельмені в горщиках з сиром в духовці

Щоб отримати повноцінний обід з запечених пельменів, потрібно щедро присмачити їх сиром і не забути про велику кількість овочів.

У такому разі господині не доведеться піклуватися про гарнірі. Крім 500 р. пельменів, потрібно використовувати: 250 г жирної сметани, по 1 шт. моркви, цибулі, болгарського солодкого перцю, 250 г будь-якого твердого сиру, кілька зубчиків часнику, сіль.

  • Овочі дрібно нарізати будь-яким зручним способом і тушкують на повільному вогні до м’якості. Можна робити це і на воді з додаванням рослинної олії.
  • Відварені до напівготовності пельмені викладаються в горщики. Зверху до них додається підсолена сметана з пропущеним через прес часником, а також натертий на крупній тертці сир.
  • Готується страва в гарячій духовці 20 хвилин.
  • Якщо вибрана дуже густа сметана, то можна злегка розбавити її бульйоном, що залишився від пельменів.

    Дивіться також:  Тефтелі з підливою як у дитячому садку – 7 рецептів приготування в духовці і мультиварці