Пельмені в горщиках – 8 рецептів в духовці

Рецепт з томатним соусом

Дуже смачними виходять пельмені в горщиках з томатним соусом. Для такого варіанту обговорюваного страви потрібно взяти: 700 р. пельменів, 6-7 помідорів, 300 гр. сметани, 100 г томатної пасти без добавок, 100 г топленого масла, сіль, спеції.

  • Помідори обдають окропом, очищаються від шкірки і розминаються виделкою.
  • Заморожені пельмені викладають у формочки, змащені розтопленим вершковим маслом. Зверху відправляються розім’яті томати, а також суміш сметани і пасти. На цьому етапі додається сіль і спеції.
  • Блюдо запікається в закритих горщиках в духовці 25-30 хвилин.
  • Якщо помідорів в запасі не виявилося, то їх можна повністю замінити томатною пастою, злегка збільшивши кількість продукту.

    Для будь-якого з опублікованих рецептів краще всього брати дрібні пельмені. В ідеалі – домашні зі свининою або яловичиною. В такому випадку страва вийде особливо смачною.

    Дивіться також:  Буженина з курячої грудки – 6 рецептів, як зробити домашню курячу буженину