Пісне перша страва
З перловых зерен можна зварити пісний і дуже корисний супчик, який за смаковими якостями ні в чому не поступиться страви на м’ясному бульйоні.
Склад компонентів:
- 165 г перлової крупи;
- дві моркви;
- два стебла селери;
- цибуля-порей;
- 410 г нуту (можна з банки);
- два зубці часнику.
Технологія:
- Моркву і селеру ріжемо кубиками, цибулю-порей розрізаємо впоперек, а часник дрібно рубаємо.
- Обсмажуємо овочі в оливковій олії протягом п’яти хвилин.
- У сотейник вливаємо трохи більше літра овочевого бульйону, потім всипаємо крупу і варимо 15 хвилин.
- Після всипаємо нут і готуємо ще десять хвилин.
- Залишилося лише покласти овочі разом зі спеціями і рубаною петрушкою, почекати п’ять хвилин і зняти готовий пісний суп з вогню.