На бульйоні з риби
Напевно, самий смачний суп з перловкою – це рибний. Для рецепта підійде будь-яка біла риба. Зерна ячменю краще заздалегідь замочити у воді.
Склад компонентів:
- 650 г риби;
- півсклянки крупи;
- три картоплі;
- цибуля;
- морква;
- сушена зелень, спеції.
Технологія:
- Вже замочену крупу готуємо хвилин 30-40.
- Поки готується перловка, беремо овочі, подрібнюємо і пасеруємо до м’якості на рафінованій олії.
- Беремо філе тріски, палтуса, минтая або хека. Ріжемо на середні за величиною шматочки.
- За 15 хвилин до готовності крупи закидаємо картопляні брусочки, через десять хвилин кладемо рибу і овочеву засмажку. Рибу не варто додавати раніше, вона вариться швидко.
- В кінці перше блюдо приправляємо спеціями і сухою зеленню. Готовий суп подаємо з порцією сметани.