Рецепт приготування по-царськи
Перловку в нашій країні відкрили з легкої руки Петра Першого: цар дуже поважав цю кашу, їв її на молоці і дуже любив з грибами та м’ясом. Перловка по-царськи з м’ясом може стати і вашим фірмовим блюдом: у ньому вдало поєднується вершковість і пікантність, ситність, але одночасно легкість.
Для приготування нам буде потрібно не тільки крупа, овочі, м’ясо, але і мариновані маслюки. Можна взяти печериці, замінити опеньками, але краще все-таки використовувати маслюки: і чим дрібніше вони будуть, тим вишуканіше вийде царська каша.
Готуємо покроково:
- Заливаємо крупу водою і даємо розбухнути 2-3 години.
- Ще раз промиваємо її холодною водою.
- В мультиварці включаємо режим «Випічка» і на ньому розтоплюємо вершкове масло (шматочок вагою 50-60 г).
- Додаємо цибулю, моркву, терту на дрібній тертці.
- Обсмажуємо овочі 5 хвилин, не більше.
- Додаємо куряче м’ясо, зрізане з стегон або окостів.
- Перемішуємо і ще трохи обсмажуємо до золотавої скоринки.
- Додаємо мариновані маслюки і злегка обсмажуємо все разом ще раз.
- Засипаємо крупою (вона повинна збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази).
- Закриваємо кришкою.
- Тушкуємо на режимі «Каша» (або «Гречка», у кого як).
- Подаємо зі свіжою зеленню.
У кашу доречно додавати кубик грибного бульйону: так смак грибів буде виражений ще яскравіше.
Зазначеної кількості вистачить на 6 великих порцій, тобто на царську кашу легко запросити компанію голодних дорослих людей, і вони підуть ситими. Запивати кашу можна прохолодним квасом, або будь-яким кисломолочним продуктом.