Перловка з м’ясом – 7 рецептів

Рецепт приготування по-царськи

Перловку в нашій країні відкрили з легкої руки Петра Першого: цар дуже поважав цю кашу, їв її на молоці і дуже любив з грибами та м’ясом. Перловка по-царськи з м’ясом може стати і вашим фірмовим блюдом: у ньому вдало поєднується вершковість і пікантність, ситність, але одночасно легкість.

Для приготування нам буде потрібно не тільки крупа, овочі, м’ясо, але і мариновані маслюки. Можна взяти печериці, замінити опеньками, але краще все-таки використовувати маслюки: і чим дрібніше вони будуть, тим вишуканіше вийде царська каша.

Готуємо покроково:

  • Заливаємо крупу водою і даємо розбухнути 2-3 години.
  • Ще раз промиваємо її холодною водою.
  • В мультиварці включаємо режим «Випічка» і на ньому розтоплюємо вершкове масло (шматочок вагою 50-60 г).
  • Додаємо цибулю, моркву, терту на дрібній тертці.
  • Обсмажуємо овочі 5 хвилин, не більше.
  • Додаємо куряче м’ясо, зрізане з стегон або окостів.
  • Перемішуємо і ще трохи обсмажуємо до золотавої скоринки.
  • Додаємо мариновані маслюки і злегка обсмажуємо все разом ще раз.
  • Засипаємо крупою (вона повинна збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази).
  • Закриваємо кришкою.
  • Тушкуємо на режимі «Каша» (або «Гречка», у кого як).
  • Подаємо зі свіжою зеленню.

У кашу доречно додавати кубик грибного бульйону: так смак грибів буде виражений ще яскравіше.

Зазначеної кількості вистачить на 6 великих порцій, тобто на царську кашу легко запросити компанію голодних дорослих людей, і вони підуть ситими. Запивати кашу можна прохолодним квасом, або будь-яким кисломолочним продуктом.

Дивіться також:  Картопля по-селянськи в духовці – 11 рецептів
Прокрутка до верху