Грузинське пхали з баклажанів
Пхали готується тільки з овочів, тому виходить дуже корисним і поживним. Особливо смачною вважається закуска, приготовлена з баклажан, які попередньо запікаються в духовці. А як зробити таку вишукану страву, читайте нижче.
Інгредієнти:
- два баклажана;
- 600 г горіхів;
- два часникових зубки;
- коріандр – 1 ч. ложка;
- винний оцет – за смаком.
Алгоритм дій:
- Баклажани проколюємо зубочисткою по всій довжині і протягом години запікаємо в духовці при температурі 180°С.
- Блендером до стану дрібної крихти подрібнюємо горіхи, змішати з подрібненим часником і додаємо трохи соку лимона (оцту).
- З запечених баклажанів знімаємо шкірку, м’якоть подрібнюємо в пюре і з’єднуємо з горіховою заправкою. Додаємо спеції і з отриманої маси формуємо кульки.
- Подаємо закуску в холодному вигляді з кільцями цибулі і зернами граната.