Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

Грузинське пхали з баклажанів

Пхали готується тільки з овочів, тому виходить дуже корисним і поживним. Особливо смачною вважається закуска, приготовлена з баклажан, які попередньо запікаються в духовці. А як зробити таку вишукану страву, читайте нижче.

Інгредієнти:

  • два баклажана;
  • 600 г горіхів;
  • два часникових зубки;
  • коріандр – 1 ч. ложка;
  • винний оцет – за смаком.

Алгоритм дій:

  • Баклажани проколюємо зубочисткою по всій довжині і протягом години запікаємо в духовці при температурі 180°С.
  • Блендером до стану дрібної крихти подрібнюємо горіхи, змішати з подрібненим часником і додаємо трохи соку лимона (оцту).
  • З запечених баклажанів знімаємо шкірку, м’якоть подрібнюємо в пюре і з’єднуємо з горіховою заправкою. Додаємо спеції і з отриманої маси формуємо кульки.
  • Подаємо закуску в холодному вигляді з кільцями цибулі і зернами граната.
Дивіться також:  Соус для долми – 7 найбільш смачних рецептів