З білокачанної капусти
Таку закуску, як пхали, можна готувати цілий рік, адже в її склад входять будь-які овочі. За основу можна взяти навіть білокачанну капусту.
Головне, щоб овочі пройшли термічну обробку, після чого їх можна буде подрібнити з іншими інгредієнтами до стану пасти.
Подавати таку закуску можна як гарнір до запечене/смаженого м’яса або риби.
Інгредієнти:
- 550 г капусти білоголової;
- велика жменя волоських горіхів;
- солодкий цибуля;
- п’ять часникових зубчиків;
- по ½ ч. ложки хмелі-сунелі і чорного перцю;
- щіпка паприки;
- ½ Ложки винного оцту;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- З качана знімаємо листя і опускаємо їх в окріп. Варимо 10 хвилин – листя повинні стати м’якими, але не перевареними.
- Горіхи трохи підсушуємо на сковороді і пересипаємо їх в блендер, подрібнюємо разом з часником і цибулею.
- Окремо перемелюємо капустяне листя і з’єднуємо їх з горіховою масою, приправами і винним оцтом. Перемішуємо і відправляємо масу в холодильник на півгодини.
- Тепер беремо тарілку і викладаємо на неї пхали у вигляді кульок з зернами граната і горіхами.