Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

З білокачанної капусти

Таку закуску, як пхали, можна готувати цілий рік, адже в її склад входять будь-які овочі. За основу можна взяти навіть білокачанну капусту.

Головне, щоб овочі пройшли термічну обробку, після чого їх можна буде подрібнити з іншими інгредієнтами до стану пасти.

Подавати таку закуску можна як гарнір до запечене/смаженого м’яса або риби.

Інгредієнти:

  • 550 г капусти білоголової;
  • велика жменя волоських горіхів;
  • солодкий цибуля;
  • п’ять часникових зубчиків;
  • по ½ ч. ложки хмелі-сунелі і чорного перцю;
  • щіпка паприки;
  • ½ Ложки винного оцту;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • З качана знімаємо листя і опускаємо їх в окріп. Варимо 10 хвилин – листя повинні стати м’якими, але не перевареними.
  • Горіхи трохи підсушуємо на сковороді і пересипаємо їх в блендер, подрібнюємо разом з часником і цибулею.
  • Окремо перемелюємо капустяне листя і з’єднуємо їх з горіховою масою, приправами і винним оцтом. Перемішуємо і відправляємо масу в холодильник на півгодини.
  • Тепер беремо тарілку і викладаємо на неї пхали у вигляді кульок з зернами граната і горіхами.
Дивіться також:  Курячі котлети з сиром – 8 рецептів приготування
Прокрутка до верху