Пхали з червоної квасолі по-грузинськи
Кожна українська родина має свій рецепт приготування пхали. Хтось готує його з баклажан, хтось- з буряків, а хтось віддає перевагу червону квасолю, яка містить рекордну кількість вітамінів.
Інгредієнти:
- склянку червоної квасолі;
- 140 г горіхів;
- п’ять гілочок кінзи;
- два часникових зубки;
- хмелі-сунелі сіль за смаком;
- грам перцю чилі.
Спосіб приготування:
- Першим ділом квасоля замочуємо на дві години в холодній воді, а потім відварюємо. Готові боби подрібнюємо в пюре.
- Окремо кришимо горіхи разом з часником.
- Горіхову масу змішати з пюре з квасолі, кладемо дрібно нашатковану кінзу і всі приправи.
- З отриманої маси формуємо кульки, ставимо їх у холодильник на півгодини і подаємо з зеленню і зернятками граната.