З бадилля і зелені
Пхали можна приготувати не тільки з коренеплодів, бобів і овочів, але і з бадилля тієї ж буряка, ріпи або редиски. Незайвим буде уточнити, що бадилля містить у собі не меншу кількість корисних речовин. Для закуски можна використовувати зелень одного овоча, а краще зробити цілий букет.
Інгредієнти:
- 450 р різної бадилля (зелень буряка, шпинату, редиски);
- півсклянки горіхів вже очищених;
- цибулина;
- три часникових зубки;
- ложка соку лимона;
- кінза;
- 1 ч. ложка пряних трав;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- У киплячу підсолену воду опускаємо бадилля і варимо три хвилин, потім віджимаємо від води і сушимо.
- Горіхи, часник, цибулю і кінзу подрібнюємо блендером.
- Бадилля намагаємося якомога дрібніше нашаткувати або спробувати подрібнити блендером.
- З’єднуємо зелень з горіхами, спеціями і соком цитруса.
- З маси робимо кульки, які потім подаємо охолодженими із зернятками граната і зеленню.
Як ви змогли тепер переконатися, приготувати пхали досить просто. Всі інгредієнти нам знайомі і доступні за ціною. Сподіваємося, що така оригінальна і смачна закуска сподобається вашій родині та гостям.