Пхали рецепт – 8 рецептів, як приготувати грузинське блюдо

З бадилля і зелені

Пхали можна приготувати не тільки з коренеплодів, бобів і овочів, але і з бадилля тієї ж буряка, ріпи або редиски. Незайвим буде уточнити, що бадилля містить у собі не меншу кількість корисних речовин. Для закуски можна використовувати зелень одного овоча, а краще зробити цілий букет.

Інгредієнти:

  • 450 р різної бадилля (зелень буряка, шпинату, редиски);
  • півсклянки горіхів вже очищених;
  • цибулина;
  • три часникових зубки;
  • ложка соку лимона;
  • кінза;
  • 1 ч. ложка пряних трав;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  • У киплячу підсолену воду опускаємо бадилля і варимо три хвилин, потім віджимаємо від води і сушимо.
  • Горіхи, часник, цибулю і кінзу подрібнюємо блендером.
  • Бадилля намагаємося якомога дрібніше нашаткувати або спробувати подрібнити блендером.
  • З’єднуємо зелень з горіхами, спеціями і соком цитруса.
  • З маси робимо кульки, які потім подаємо охолодженими із зернятками граната і зеленню.

Як ви змогли тепер переконатися, приготувати пхали досить просто. Всі інгредієнти нам знайомі і доступні за ціною. Сподіваємося, що така оригінальна і смачна закуска сподобається вашій родині та гостям.

Дивіться також:  Як зробити кляр для риби? 9 смачних і правильних рецептів
Прокрутка до верху