Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи

Пісний рецепт без м’яса

Тим, хто дотримується релігійні пости або з тих чи інших причин змушений відмовитися від вживання м’яса, доведеться за смаком гречка з пісної підливою.

Для приготування будуть потрібні:

  • 2 – 3 великі морквини;
  • цибулина;
  • часник;
  • болгарський перець;
  • помідори;
  • зелений горошок (свіжий, заморожений або консервований);
  • сіль і приправи;
  • столова ложка оцту 3%.

Порядок роботи:

  • Почистити моркву і подрібнити на тертці, дозволяє перетворити овоч довгі і тонкі скибочки.
  • Нарізати півкільцями цибулину, потім з’єднати її з морквою, посолити, поперчити, скропити оцтом і залишити промаринуватися на чверть години.
  • Болгарський перець порізати, додати часник і відправити на сковороду. Коли овочі стануть м’якими, віджати цибулю і морквину від оцту і покласти в приготоване блюдо.
  • Порізати кубиками помідори і додати до овочів. Через пару хвилин насипати на сковорідку горошок, закрити ємність кришкою і недовго потомити.

На замітку. Замість горошку можна використовувати солодку кукурудзу, а також консервовану або стручкову квасолю.

Дивіться також:  Як варити горохову кашу? 6 рецептів приготування

14 коментарів до “Підлива до гречки — 8 рецептів приготування смачної підливи”

  1. Ірина

    Підлива з кабачками – це щось новеньке для мене. Треба буде спробувати, особливо влітку.

  2. Галина

    Гречка – це класика, але з підливою вона стає чимось особливим. Дякую за такі цікаві ідеї!

  3. Катерина

    Дуже люблю гречку, а з підливою вона стає ще кращою. Особливо з вершками!

  4. Людмила

    Я завжди шукала спосіб зробити гречку цікавішою. Підлива з морквою і помідорами – те, що треба!

  5. Тетяна

    Готувала підливу з печінкою, чоловік у захваті! Дякую за такі класні рецепти.

  6. Світлана

    Ого, підлива з куркою і грибами – ідеальне поєднання. Дякую за натхнення!

  7. Максим

    Готував підливу з фаршем – гречка стала вдвічі смачнішою! Тепер тільки так і буду робити.

  8. Олена

    Ніколи не думала, що гречку можна так урізноманітнити. Рецепт з куркою – мій новий фаворит.

  9. Наталія

    Люблю гречку, але часто вона виходить сухуватою. Тепер точно буду готувати підливу, дякую за рецепти!

  10. Анонім

    Робив підливу зі свининою – вийшло дуже смачно! Гречка одразу стала набагато смачнішою.

  11. Марія

    Ого, стільки варіантів підливи! Завжди робила просто з грибами, а тепер спробую з фаршем. Дякую за ідеї!

  12. Анонім

    Класні рецепти, все зрозуміло і просто. Готували підливу з томатами, дуже смачно!

  13. Сергій

    Дякую за рецепти! Спробував підливу з томатами і морквою, дуже сподобалося!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *