Манник на кефірі з варенням
Такий пиріг не тільки підійде для сніданку, але і цілком згодиться для ланчу. Його перевага у використанні меншої кількості борошна, ніж в інших рецептах.
А значить, нехай і з натяжкою його можна вважати майже дієтичним.
Необхідні продукти:
- 50 грам вершкового масла;
- 100 грам варення;
- 0,1 кг манки;
- третина маленької ложки соди;
- 150 грам борошна;
- півсклянки кефіру;
- яйце.
Процес приготування:
- Трохи прогріваємо кефір і заливаємо їм вказану кількість манки. Прибираємо на 30 хвилин, щоб маса набухла.
- Окремо збиваємо яйце і з’єднуємо його з варенням, топленим маслом, борошном і содою. Вимішуємо до однорідності.
- Сюди ж додаємо вже настоявшуюся крупу з кефіром і отриманим тестом, заповнюємо форму для випікання.
- Прибираємо її на 50 хвилин в духовку, поставивши рівень нагріву на 190 градусів.