Смачний шоколадно-сирний пиріг
Шоколадно-сирний пиріг десь нагадує брауні, але тільки він не такий нудотно-солодкий: солодкість згладжує сирна кислинка. Пропонуємо приготувати заливний пиріг, викладаючи торт і тісто шарами, щоб вийшов ефект зебри.
Підготуємо 5 яєць, какао, склянка борошна, склянка цукру, пачку жирного сиру, ванілін, розпушувач, вершкове масло – третина звичайної пачки.
Як готувати сирно-шоколадну версію зебри:
- З какао, борошна, трьох яєць, розпушувача замісимо густе тісто.
- Сир змішаємо з яйцями, цукром, ваніліном: краще все зробити в блендері, щоб сир перетворився в легку повітряну масу.
- На дно форми виллємо половину тіста.
- Заллємо сирною начинкою.
- Повторимо шар тіста.
Тісто і сир злегка перемішаються (але ні в якому разі не змішуйте їх спеціально!), створять приємні смужки, які прекрасно виглядають в розрізі. Такий пиріг ідеально поєднується з вишневим варенням, ванільним соусом і подається з молочним коктейлем.