Пиріг з капустою і яйцем – 7 смачних рецептів випічки

Заливний пиріг з капустою і яйцем

Для приготування заливного пирога вам будуть потрібні:

  • 1 пекінська (китайська) капуста (0,4-0,5 кг);
  • 4 курячих яєць;
  • 1 склянку кефіру;
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі;
  • пучок кропової зелені;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • 1/2 склянки оливкової олії;
  • 2 склянки пшеничного борошна вищого сорту;
  • сіль за смаком.

Хід робіт:

  • Налийте в глибоку ємність (миску) кефір і додайте в нього соду, цукор і трохи солі;
  • Коли вміст миски спіниться, вбийте яйце і влийте оливкове масло, перемішайте. Поступово, помішуючи, просеивайте в миску борошно. Доведіть масу до консистенції сметани;
  • Тонко і дрібно нашаткуйте китайську капусту і цибулю, посипте сіллю і кілька разів міцно відіжміть руками;
  • Відправте в капустяну начинку дрібно нарубану зелень кропу, розбийте 3 сирих курячих яйця. Ретельно перемішайте начинку і при необхідності досоліть;
  • У підготовлену (змащену будь-яким жиром від пригорання) форму з високими бортами налийте половину рідкого тіста. Розподіліть по рідкій основі соковиту начинку і залийте залишками тіста, разравняйте;
  • Запечіть в прогрітій духовці (близько півгодини) при температурі не більше 200 градусів. Приємного апетиту.
  • Дивіться також:  Шоколадна глазур з шоколаду – 8 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху