Пиріг з капустою і яйцем – 7 смачних рецептів випічки

Відкритий пиріг з капустою і яйцем

Інгредієнти за рецептом:

Для начинки:

  • 350-400 грам свіжої молодої білокачанної капусти;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 середня морквина;
  • 3 курячих яйця;
  • 50 грам вершкового маргарину.

Для тіста:

  • 1 стакан молока;
  • 15 грам сухих хлібопекарських дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру-піску;
  • 2-2,5 склянки пшеничного борошна вищого сорту;
  • 1 пачка вершкового маргарину (150-180 г);
  • 1 куряче яйце (для змащування);
  • сіль за смаком.

Рецепт:

  • Першим ділом, приготуємо дріжджове тісто. Розігріти в сотейнику молоко (щоб було теплим) і розчиніть в ньому дріжджі і цукор;
  • Просіяти в миску борошно і руками розімніть її з шматочками підталого маргарину, перетворивши в м’яку крихту. Долийте тонкою цівкою дріжджове молоко і вимішуйте до стану податливою м’якої глини (пластиліну). Скачайте його в кулю, накрийте харчовою плівкою залиште на 1-1,5 години;
  • Капусту і цибулю дрібно наріжте, моркву потріть на середній тертці, все з’єднайте, посоліть, відіжміть. Коли овочі пустять сік, тушкуйте їх на вершковому маргарині в сковороді 15-20 хвилин до м’якості;
  • Зваріть, очистіть і наріжте кубиками 3 курячих яйця. Відправте в охолоджену овочеву начинку;
  • Візьміть невелике деко з високими бортами, змастіть це рослинним жиром;
  • 1/3 тіста розкачайте в тонкий коржик і розкладіть на деку так, щоб її краї трохи звисали з бортів форми. Викладіть начинку на тісто і загніть його краю всередину;
  • Тісто тонко розкачати на столі з пластиковою підкладкою. Разлинуйте його ножем на довгі смужки (на око). Розкладайте смужки на поверхні відкритого пирога з капустою і яйцем, частково прикриваючи начинку і прищипуючи краю смужок до бортів вироби. Малюнок може бути таким, як підкаже ваша фантазія, від банальної клітини до складних квіткових візерунків;
  • Збовтайте в чаші куряче яйце і змастіть їм поверхню пирога. Поставте в розігріту духовку на 40-50 хвилин.
  • Дивіться також:  Торт «Графські руїни» – класичний рецепт і 6 варіантів
    Прокрутка до верху