Пиріг з капустою і яйцем – 7 смачних рецептів випічки

З зеленою цибулею

Інгредієнти:

  • 1 невеликий качан молодої капусти (0,4-0,5 кг);
  • 6 курячих яєць;
  • 100 мілілітрів молока;
  • 2-2,5 склянки пшеничного борошна вищого сорту;
  • 1 чайна ложка пекарського порошку;
  • 200 грам сметани жирністю до 20%;
  • 1/4 пачки вершкового масла;
  • 1-2 пучка зеленої цибулі;
  • столова ложка оливкової олії;
  • сіль за смаком.

Рецепт покроково:

  • Борошно просіяти в миску, перемішати з пекарським порошком, додайте розтануло масло і перетріть з борошном до одноманітного стану;
  • Розбийте в миску 2 яйця, попередньо відокремивши від одного жовток для змащування випічки, і викладіть сметану. Перемішайте, спочатку ложкою, потім викладіть на стіл і як слід вимісіть руками. Скачайте в колобок, загорніть в харчову плівку і приберіть на годину в холодильник;
  • Білокачанну капусту тонко нашаткуйте ножем або спеціальною теркою-шатківницею, викладіть на сковорідку з розігрітим оливковою олією. Посоліть, обсмажте пару хвилин. Залийте молоком, накрийте кришкою і тушкуйте чверть години до м’якості;
  • Поки капуста гаситься в молоці, зваріть і поріжте яйця, що залишилися. Подрібніть свіжий зелений лук;
  • Дайте капусти трохи охолонути, додайте в неї яйця і цибульну зелень. Спробуйте начинку, посоліть і приправте спеціями (якщо вважаєте за потрібне) за смаком;
  • Змастіть деко з високими бортиками рослинним жиром, розігрійте духовку;
  • Розкачайте тісто в два пласта. Більший тістовій пласт викладіть на дно дека, розкладіть на нього начинку. Меншим укутайте пиріг зверху, защипайте краю;
  • Візьміть вилку і наколіть в декількох місцях верхівку, можна зробити цікаві візерунки, прикрасивши випічку. Змастіть поверхню яєчним жовтком і відправте випікатися в духовку на 35-45 хвилин;
  • Подавайте пиріг до столу, розрізавши на невеликі порційні шматочки.
  • Дивіться також:  Як спекти манник – 10 рецептів
    Прокрутка до верху