Листковий пиріг з капустою і яйцем
Випічка з використанням листкового тесту дає можливість надати виробу різні декоративні форми, створити вигадливі візерунки, зробити виріб не тільки смачним, але і дуже привабливим.

Інгредієнти:
- упаковка готового листкового тіста (0,4-0,5 кг);
- 1 невеликий качан молодої капусти (0,6-0,8 кг);
- 1/2 пачки вершкового масла;
- 1 чайна ложка цукру-піску;
- 1 яєчний жовток;
- 1 головка червоної цибулі;
- 3-4 курячих яйця, зварених в круту;
- пучок петрушки, кропу;
- щіпка кунжутного насіння;
- сіль за смаком.
Рецепт покроково:
Нашаткуйте капусту і, очищену від шкірки, голівку червоної цибулі. Посоліть і пару разів стисніть руками;
Розтопіть на сковороді вершкове масло і обсмажте капусту і цибулю, постійно помішуючи, щоб овочі не пригоріли;
Яйця наріжте великим кубиком. Вимийте зелень, порубаєте ножем. Надішліть яйця і зелень в капусту, приправте сіллю, цукром, перемішайте;
Дістаньте упаковку тесту з морозилки, воно повинно відтанути при кімнатній температурі. Коли шар (шари) стане податливим і пластичним, розкладіть його на столі, при необхідності трохи прокатайте качалкою;
Гострим ножем наріжте тісто з боків косими смужками завтовшки 1,5-2 см, своєрідною ялинкою;
У центральну частину прямокутника викладіть поленцем начинку;
Залишки тістовій підкладки з торців прямокутника загніть на начинку. Бічними смугами послідовно оплетайте начинку (плетемо косу). Якщо у вас тісто у вигляді кульок або декількох пластів, то можна замість одного пирога для всієї родини, зробити невеликі пиріжки для кожного;
Заготівку з капустяної начинкою перекладіть на змащене олією деко, обмажте курячим жовтком, посипте зверху насінням кунжуту і поставте в нагріту до 190 градусів духовку на 30-35 хвилин.