Пиріг з капустою і яйцем – 7 смачних рецептів випічки

Оригінальний рецепт дріжджового пирога в мультиварці



Інгредієнти для начинки:

  • 1 качан капусти (0,7-0,8 кг);
  • пучок зеленого листя щавлю;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 4-5 яєць, зварених круто;
  • 2-3 столові ложки оливкової олії;
  • 300 грам шинки.

Інгредієнти для тіста:

  • 3-3,5 склянки пшеничного хлібопекарського борошна вищого сорту;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів (пакетик);
  • 30 грам цукру-піску;
  • 15 грам солі;
  • 2 склянки молока (води).

Рецепт покроково:

  • Підігрійте молоко, додайте сіль, цукор, борошно, змішану з сухими дріжджами (поступово). Вимішуйте ложкою, додаючи масло (2 ложки) і решту борошна. В однорідне, але липке тісто додайте ще ложку масла. Це знизить його здатність приставати до рук і стінок посуду. Вимісіть руками в однорідний ком, покладіть в миску, накрийте легкої чистою тканиною і приберіть на півгодини в холодильник;
  • Відокремте листя щавлю від ніжок, промийте, обдайте окропом, дайте воді стекти;
  • Дрібно порубаєте білокачанну капусту, бланшируйте 5-7 хвилин в окропі, дайте воді стекти;
  • Дістаньте з холодильника миску з тестом і залиште на 20-30 хвилин при кімнатній температурі;
  • У глибокій сковороді прогрійте необхідну кількість оливкової олії, засипайте капусту, щавель, дрібно посічену зелену цибулю і обсмажуйте, помішуючи, 10-15 хвилин;
  • Варені круто яйця, шинку нарубайте кубиками і з’єднайте з тушкованими овочами;
  • Розділіть тісто на нерівні частини. Змастіть чашу мультиварки маслом. Укладіть велику частку дріжджового тіста на дно приладу, зробивши пальцями високі бортики;
  • Укладіть начинку, підтягуючи краї тіста вгору, так щоб його прошарок вийшла як можна тонше. З решти пласта формуйте тонку корж-кришку, якою накрийте начинку. Защипайте краю всередину;
  • Закривайте кришку приладу і готуйте близько години в режимі «Мультиповар», виставивши температуру 120-130 градусів;
  • Відкрийте мультиварку, з допомогою контейнера для готування на пару переверніть пиріг і готуйте на тому ж режимі 20-25 хвилин. У вас вийде гарний круглий пиріг з хрусткою скоринкою і оригінальною начинкою.
  • Дивіться також:  Сливове варення – 8 смачних рецептів домашнього варення
    Прокрутка до верху