Пиріг з капустою на кефірі — 6 рецептів

Лінивий капустяний пиріг

Тісто для такого пирога робиться з наступних продуктів:

  • стакан кефіру (200-грамовий);
  • щіпка солі;
  • маленька ложка соди;
  • 3 маленькі ложки цукру;
  • три яйця;
  • 7 столових ложок борошна (брати стільки, скільки візьме ложка з гіркою).

Для начинки:

  • вилок капусти вагою близько кілограма;
  • зелень петрушки, кропу, можна додати шпинатні листя;
  • сіль за смаком;
  • масло вершкове.

Хід роботи:

  • Поставити нагріватися духовку.
  • Приготувати начинку, нашаткувати капусту і припустив її на олії в сковороді. Додати сіль. Можна на цьому етапі тим і обмежитися, але для зв’язки основного компонента рекомендуємо додати одне сире яйце в капустяну начинку. Всі складові для тіста перемішати.
  • На добре подмасленную форму помістити половину тіста, потім укласти поверх тесту капусту. Далі прикрити начинку другою частиною тіста.
  • Виставити в гарячу духовку форму і залишити при температурі 180 градусів випікатися. Готовність визначати як зазвичай — встромивши в пиріг суху зубочистку.
  • Дивіться також:  6 рецептів печива на огірковому розсолі
    Прокрутка до верху