Пиріг з капустою з дріжджового тіста – 8 рецептів

Дріжджовий пиріг з капустою на кефірі

Пиріг з капустою, приготований на кефірі, виходить особливо ніжним і розсипчастим. Завдяки використанню сухих дріжджів, часу на його приготування буде потрібно набагато менше.

Інгредієнти:

  • Триста грам капусти;
  • Цибуля;
  • Морква;
  • Півкілограма борошна;
  • Одне яйце (С1);
  • Півлітра кефіру;
  • Столова ложка соняшникової олії;
  • Цукор – столова ложка;
  • Сіль;
  • Пакетик сухих дріжджів (8 г).

Спосіб приготування:

Кефір кімнатної температури змішують зі збитим яйцем, додають дріжджі, цукор, сіль. Вимішують тісто і дають йому постояти.

У цей час готують начинку. Моркву очищають і пропускають на тертці. Капусту дрібно шаткують, цибулю подрібнюють. На змащеній маслом сковороді обсмажують овочі, додавши трохи води. Вони не повинні засмажитися, а повинні протушкувати. Солять, перчать. Дають начинці охолонути.

Расстоявшееся тісто розкочують, викладають у ємність для запікання. По всій поверхні розподіляють начинку. Накривають зверху іншим шаром тіста, прищіпають краю, змащують і запікають до рум’янцю в духовій шафі. Смачного!

Хитрощі і корисні поради

Інтенсивний процес бродіння починається через півгодини, коли на поверхні опари з’являться рівномірні тріщинки, поверхню тіста стане опуклою і воно почне відходити від стінок посуду.

Дивіться також:  Макаронні гнізда з фаршем на сковороді – 8 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху