Дріжджовий пиріг з капустою на кефірі
Пиріг з капустою, приготований на кефірі, виходить особливо ніжним і розсипчастим. Завдяки використанню сухих дріжджів, часу на його приготування буде потрібно набагато менше.
Інгредієнти:
- Триста грам капусти;
- Цибуля;
- Морква;
- Півкілограма борошна;
- Одне яйце (С1);
- Півлітра кефіру;
- Столова ложка соняшникової олії;
- Цукор – столова ложка;
- Сіль;
- Пакетик сухих дріжджів (8 г).
Спосіб приготування:
Кефір кімнатної температури змішують зі збитим яйцем, додають дріжджі, цукор, сіль. Вимішують тісто і дають йому постояти.
У цей час готують начинку. Моркву очищають і пропускають на тертці. Капусту дрібно шаткують, цибулю подрібнюють. На змащеній маслом сковороді обсмажують овочі, додавши трохи води. Вони не повинні засмажитися, а повинні протушкувати. Солять, перчать. Дають начинці охолонути.
Расстоявшееся тісто розкочують, викладають у ємність для запікання. По всій поверхні розподіляють начинку. Накривають зверху іншим шаром тіста, прищіпають краю, змащують і запікають до рум’янцю в духовій шафі. Смачного!
Хитрощі і корисні поради
Інтенсивний процес бродіння починається через півгодини, коли на поверхні опари з’являться рівномірні тріщинки, поверхню тіста стане опуклою і воно почне відходити від стінок посуду.