Пиріг з картоплею – 11 рецептів смачного приготування

Готуємо по-французьки

Такий пиріг часто роблять господині у Франції в селах. Щоб скоротити час на приготування, використовують готове тісто.

Інгредієнти:

  • картопля – 6 бульб;
  • тісто листкове – 2 аркуша;
  • вершки жирні – 220 мл;
  • петрушка – 35 г;
  • часник – 4 зубки;
  • сіль;
  • перець;
  • яйце.

Приготування:

  • Для приготування краще всього використовувати картоплю, яка містить мало крохмалю. Вона не повинна бути розсипчастою. Закинути у воду (чистити не треба). Проварити.
  • Взяти дрібну тертку. Натерти зубки часнику.
  • Закинути в вершки.
  • Петрушку порубати. Відправити в вершки.
  • Перемішати.
  • Очистити картоплю.
  • Порізати. Ідеально підійдуть гуртки.
  • Розкачати тісто (1 аркуш).
  • Промазати маслом форму.
  • Викласти тісто. По краях має залишитися зайвих пару сантиметрів.
  • Розкласти картоплю.
  • Присипати сіллю і перцем.
  • Залити вершками.
  • Другий лист тіста розкачати.
  • Вкрити заготовку.
  • Краї зліпити.
  • Перемішати яйце. Взяти лопаточку з силікону. Промазати поверхню.
  • Запікати в духовій шафі до тих пір, поки не побачите золотистий відтінок.
Дивіться також:  Торт для мами – 10 кращих рецептів