Готуємо по-французьки
Такий пиріг часто роблять господині у Франції в селах. Щоб скоротити час на приготування, використовують готове тісто.
Інгредієнти:
- картопля – 6 бульб;
- тісто листкове – 2 аркуша;
- вершки жирні – 220 мл;
- петрушка – 35 г;
- часник – 4 зубки;
- сіль;
- перець;
- яйце.
Приготування:
- Для приготування краще всього використовувати картоплю, яка містить мало крохмалю. Вона не повинна бути розсипчастою. Закинути у воду (чистити не треба). Проварити.
- Взяти дрібну тертку. Натерти зубки часнику.
- Закинути в вершки.
- Петрушку порубати. Відправити в вершки.
- Перемішати.
- Очистити картоплю.
- Порізати. Ідеально підійдуть гуртки.
- Розкачати тісто (1 аркуш).
- Промазати маслом форму.
- Викласти тісто. По краях має залишитися зайвих пару сантиметрів.
- Розкласти картоплю.
- Присипати сіллю і перцем.
- Залити вершками.
- Другий лист тіста розкачати.
- Вкрити заготовку.
- Краї зліпити.
- Перемішати яйце. Взяти лопаточку з силікону. Промазати поверхню.
- Запікати в духовій шафі до тих пір, поки не побачите золотистий відтінок.