З начинкою з кураги і чорносливу
Пиріг дуже смачний, якщо зробити його з курагою і чорносливом. Сухофрукти чудово доповнять один одного, і випічка вийде просто приголомшливою.
Для роботи знадобиться взяти ці компоненти:
- брикет вершкового масла;
- пару стаканів цукрового піску;
- 4 яйця;
- 120 мл молока;
- 650 г борошна;
- 220 г кураги і стільки ж чорносливу.
Готуємо пиріг з сухофруктами:
- Промиваємо сухофрукти, заливаємо гарячою водою і залишаємо постояти.
- Кришимо ножем вершкове масло, перетираємо з цукровим піском. Можна зробити це за допомогою блендера.
- Вводимо по черзі яєчні жовтки. Не можна вбивати наступний, поки попередній повністю не «з’їсть» тісто.
- Вливаємо молоко, додаємо борошно, замішуємо круте тісто і залишаємо його, накривши харчовою плівкою, приблизно на 20 хвилин.
- Поки тісто відпочиває, зливаємо рідину з кураги і чорносливу, при необхідності подрібнюємо сухофрукти ножем або м’ясорубкою. Можна додати трохи цукру, а також присипати начинку корицею.
- Відокремлюємо 2/3 частини від тіста, розкачуємо і викладаємо на змащене жиром піддон.
- Рівномірно розподіляємо начинку і відправляємо блюдо в духовку на 20 хвилин.
- Поки пиріг в духовці трохи запечеться, збиваємо білки з цукром в міцну піну.
- Витягаємо десерт з шафи для запікання, обережно поливаємо верхівку білковою масою, а залишки тіста рвемо руками і рівномірно покриваємо ними пиріг.
- Знову відправляємо деко в духовку, поки верхівка не стане золотистою.
Різати пиріг можна не відразу, білкова маса повинна трохи застигнути, інакше вона розтечеться.