Пиріг з курагою – 8 простих і смачних рецептів

З начинкою з кураги і чорносливу

Пиріг дуже смачний, якщо зробити його з курагою і чорносливом. Сухофрукти чудово доповнять один одного, і випічка вийде просто приголомшливою.

Для роботи знадобиться взяти ці компоненти:

  • брикет вершкового масла;
  • пару стаканів цукрового піску;
  • 4 яйця;
  • 120 мл молока;
  • 650 г борошна;
  • 220 г кураги і стільки ж чорносливу.

Готуємо пиріг з сухофруктами:

  • Промиваємо сухофрукти, заливаємо гарячою водою і залишаємо постояти.
  • Кришимо ножем вершкове масло, перетираємо з цукровим піском. Можна зробити це за допомогою блендера.
  • Вводимо по черзі яєчні жовтки. Не можна вбивати наступний, поки попередній повністю не «з’їсть» тісто.
  • Вливаємо молоко, додаємо борошно, замішуємо круте тісто і залишаємо його, накривши харчовою плівкою, приблизно на 20 хвилин.
  • Поки тісто відпочиває, зливаємо рідину з кураги і чорносливу, при необхідності подрібнюємо сухофрукти ножем або м’ясорубкою. Можна додати трохи цукру, а також присипати начинку корицею.
  • Відокремлюємо 2/3 частини від тіста, розкачуємо і викладаємо на змащене жиром піддон.
  • Рівномірно розподіляємо начинку і відправляємо блюдо в духовку на 20 хвилин.
  • Поки пиріг в духовці трохи запечеться, збиваємо білки з цукром в міцну піну.
  • Витягаємо десерт з шафи для запікання, обережно поливаємо верхівку білковою масою, а залишки тіста рвемо руками і рівномірно покриваємо ними пиріг.
  • Знову відправляємо деко в духовку, поки верхівка не стане золотистою.

Різати пиріг можна не відразу, білкова маса повинна трохи застигнути, інакше вона розтечеться.

Дивіться також:  Рогалики з сиру – 7 рецептів дуже смачної випічки