Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

Смак карамелі вишневої

Якщо взяти великі кисло-солодкі вишні (наприклад, сортів «Чорна велика», «Нічка», «Зустріч»), наш пиріг не тільки швидко приготується, але і швидко съестся. Діти неодмінно прибіжить на «розвідку», відчувши аромат вишневої карамелі. І навіть охоче допоможуть.

Пиріг з листкового тіста з вишнею потребуватиме певних продуктів:

  • 150 — 200 грамів вишень;
  • листкового тіста (без дріжджів) – одну пачку;
  • тростинного цукру (одну стіл. ложку);
  • половинку стіл. ложки вершкового масла;
  • солі (на кінчику ножа);
  • розмарину сухого;
  • кориці.

Діємо за таким планом, покроково.

  • Вишеньки моєму і виймаємо кісточки.
  • Можна залишити ягоди цілими або розділити на половинки.
  • Злегка їх сластим.
  • Гріємо сковороду, розтоплюємо вершкове масло.
  • Кладемо вишні, ще посипаємо цукром, додаємо наші корицю і розмарин.
  • Десь п’ять хвилин тушкуємо, не забуваючи помішувати.
  • Розкачуємо тісто і кладемо в намасленный деко (треба зробити бортики, щоб потім покласти всередину начинку і злегка продірявити виделкою або ножем).
  • У гарячу духовку (200 С) відправляємо тісто. Через п’ять хвилин дістаємо.
  • У «страву» з тіста кладемо наші вишні (розрівнюючи однаковим шаром).
  • Знову ставимо в духовку.
  • Через 15 хвилин частування буде готове (зорієнтуємося по бортику з тіста)
  • Перед тим, як класти начинку на пиріг з вишень (як і будь-яку іншу після теплової обробки), краще почекати, поки вона охолоне.

    Дивіться також:  Торт черепаха – 7 рецептів приготування вдома
    Прокрутка до верху