Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

Використовуємо свіжі ягоди

У сезон свіжих ягід гріх не використати їх для випічки. Причому, будь-які гарні, як окремо — малина, ожина, чорниця та інші, – так і ягідне асорті. Не забудемо і про полуницю. Запашна, солодка – вона ідеально підходить. Рецепт пирога з листкового тіста з полуницею (навіть не пирога, а самого справжнього торта) – зовсім не складний.

Щоб його здійснити, знадобляться:

  • півкілограмова пачка листкового тіста;
  • стакан жирних (не менше 30%) вершків;
  • полуниця (два з половиною склянки);
  • згущене молоко (ціла банку).

Далі поступимо таким чином.

  • На посипаній мукою робочій поверхні розкачуємо два аркуші тесту (до 2 мм завтовшки).
  • Кожен ділимо на 3-4 квадрата.
  • На дно дека кладемо спеціальний папір, на ній від 7 до 10 хвилин печемо кожен квадрат.
  • Міксером перетворюємо вершки в густу сметану. Збиваємо майбутній крем далі, тонким струменем вводячи згущене молоко.
  • На плоску тарілку кладемо перший корж змащуємо кремом, що вийшов. Наверх – шар полуниці, потім знову тісто і крем.
  • Чергуємо пласти, поки не залишиться ні коржів, ні ягід.
  • Верх і боки нашого швидкого торта щедро покриваємо кремом, прикрашаємо ягодами і крихтою із залишків коржів.
  • Через 4-5 годин, які торту належить провести в холодильнику, всі коржі щедро увберуть в себе крем і аромат свіжої полуниці.
  • Дивіться також:  Брауні в мультиварці – 7 рецептів, як приготувати смачний шоколадний торт
    Прокрутка до верху