Використовуємо свіжі ягоди

У сезон свіжих ягід гріх не використати їх для випічки. Причому, будь-які гарні, як окремо — малина, ожина, чорниця та інші, – так і ягідне асорті. Не забудемо і про полуницю. Запашна, солодка – вона ідеально підходить. Рецепт пирога з листкового тіста з полуницею (навіть не пирога, а самого справжнього торта) – зовсім не складний.
Щоб його здійснити, знадобляться:
- півкілограмова пачка листкового тіста;
- стакан жирних (не менше 30%) вершків;
- полуниця (два з половиною склянки);
- згущене молоко (ціла банку).
Далі поступимо таким чином.
На посипаній мукою робочій поверхні розкачуємо два аркуші тесту (до 2 мм завтовшки).
Кожен ділимо на 3-4 квадрата.
На дно дека кладемо спеціальний папір, на ній від 7 до 10 хвилин печемо кожен квадрат.
Міксером перетворюємо вершки в густу сметану. Збиваємо майбутній крем далі, тонким струменем вводячи згущене молоко.
На плоску тарілку кладемо перший корж змащуємо кремом, що вийшов. Наверх – шар полуниці, потім знову тісто і крем.
Чергуємо пласти, поки не залишиться ні коржів, ні ягід.
Верх і боки нашого швидкого торта щедро покриваємо кремом, прикрашаємо ягодами і крихтою із залишків коржів.
Через 4-5 годин, які торту належить провести в холодильнику, всі коржі щедро увберуть в себе крем і аромат свіжої полуниці.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8