Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

З ніжними персиками

Ці соковиті пахучі фрукти надають будь випічці надзвичайну ніжність. Пиріг з листкового тіста з персиками – не виняток. Їм із задоволенням поласують всі члени сім’ї.

У рецепт входять такі інгредієнти:

  • персики: дві-три штуки;
  • вершковий сир (60 г, кімнатна температура);
  • нежирна (10-15%) сметана — половинка склянки;
  • коричневий цукор (досить 2-3 стіл. ложок);
  • лист розмороженого листкового тіста.

Приступимо до виготовлення.

  • Попередньо розігріваємо духовку до температури 200 градусів.
  • Розкачуємо тісто (потрібна товщина 2 мм і сторони 25 на 20 см).
  • Деко (краще взяти великий) вистилаємо пергаментом, на нього кладемо тісто.
  • Загинаємо з чотирьох боків, щоб вийшли бортики сантиметри по 2 висотою. В кількох місцях продірявлюємо їх виделкою. Тісто на 10 хвилин залишаємо в морозилці.
  • Тим часом чистимо і дрібно ріжемо персики.
  • Коли відведений час закінчиться, дістаємо тісто з морозильної камери і відразу ж переміщаємо в духовку (на 20 хвилин).
  • Поки тісто запікається, продовжуємо «чаклувати». У мисочку виливаємо сметану, туди ж пускаємо сир і цукор. Змішуємо в солодкий соус.
  • Дістаємо з печі готовий корж. Треба дати йому охолонути.
  • Соусом рівномірно покриваємо дно нашого коржа, наверх поміщаємо персики.
  • Відразу ж ставимо на стіл, ввічливо запитуємо смачно, і вислуховуємо похвали і подяки.
  • Перед тим, як братися за випічка з листкового тіста, його потрібно розморозити при кімнатній температурі: з більш високою воно розпливеться.

    Дивіться також:  Випічка з варенням – 10 простих і смачних рецептів на швидку руку
    Прокрутка до верху