З ніжними персиками

Ці соковиті пахучі фрукти надають будь випічці надзвичайну ніжність. Пиріг з листкового тіста з персиками – не виняток. Їм із задоволенням поласують всі члени сім’ї.
У рецепт входять такі інгредієнти:
- персики: дві-три штуки;
- вершковий сир (60 г, кімнатна температура);
- нежирна (10-15%) сметана — половинка склянки;
- коричневий цукор (досить 2-3 стіл. ложок);
- лист розмороженого листкового тіста.
Приступимо до виготовлення.
Попередньо розігріваємо духовку до температури 200 градусів.
Розкачуємо тісто (потрібна товщина 2 мм і сторони 25 на 20 см).
Деко (краще взяти великий) вистилаємо пергаментом, на нього кладемо тісто.
Загинаємо з чотирьох боків, щоб вийшли бортики сантиметри по 2 висотою. В кількох місцях продірявлюємо їх виделкою. Тісто на 10 хвилин залишаємо в морозилці.
Тим часом чистимо і дрібно ріжемо персики.
Коли відведений час закінчиться, дістаємо тісто з морозильної камери і відразу ж переміщаємо в духовку (на 20 хвилин).
Поки тісто запікається, продовжуємо «чаклувати». У мисочку виливаємо сметану, туди ж пускаємо сир і цукор. Змішуємо в солодкий соус.
Дістаємо з печі готовий корж. Треба дати йому охолонути.
Соусом рівномірно покриваємо дно нашого коржа, наверх поміщаємо персики.
Відразу ж ставимо на стіл, ввічливо запитуємо смачно, і вислуховуємо похвали і подяки.
Перед тим, як братися за випічка з листкового тіста, його потрібно розморозити при кімнатній температурі: з більш високою воно розпливеться.
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8