Спечемо курник

Пироги з листкового тіста не обов’язково солодкі. Вони можуть бути не тільки десертом, але і, наприклад, другим блюдом на обід, ситним сніданком або вечерею, відмінним пригощанням для гостей. Один з варіантів — курник.
Щоб його спекти, знадобляться такі продукти:
- тісто (0,5 кг);
- вода (дві великі ложки);
- яєчний жовток;
- два курячих стегенця (вони соковитіші, ніж філе);
- цибулина;
- картопля (2-3 штуки);
- сіль;
- перчик мелений;
- масло (вершкове).
Під час готування будемо дотримуватися інструкції.
М’ясо: миємо під краном, злегка обсушуємо. Звільняємо від насіння, ріжемо брусочками.
Картопля і цибуля: першу перетворюємо в кубики, другий шмагаємо як можна дрібніше. Все прибираємо в глибоку ємність.
Туди ж – курятину, воду, сіль і спеції. Масу добре вимішуємо.
Тісто: ділимо на дві частини (одна повинна бути на третину менше). Обидві розкачуємо. Велику кладемо на змащений маслом деко.
Потім чергу начинки. Маємо рівним шаром, відступивши від країв 3-4 див.
Масло ділимо на шматочки, розподіляємо по м’ясу.
Краї тіста піднімаємо у вигляді стіночок, промазуємо жовтком. Наверх кладемо другий пласт. Покриваємо його залишками жовтка.
Відправляємо на 40-45 хвилин в духовку (її вже нагріли до 180С).
Курник може дбати швидше або довше – залежить від товщини тесту. Щоб його не спалити, краще вже через півгодини перевірити (зручно за допомогою зубочистки).
Сторінки:
1 2 3 4 5 6 7 8