Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

Спечемо курник

 

Пироги з листкового тіста не обов’язково солодкі. Вони можуть бути не тільки десертом, але і, наприклад, другим блюдом на обід, ситним сніданком або вечерею, відмінним пригощанням для гостей. Один з варіантів — курник.

Щоб його спекти, знадобляться такі продукти:

  • тісто (0,5 кг);
  • вода (дві великі ложки);
  • яєчний жовток;
  • два курячих стегенця (вони соковитіші, ніж філе);
  • цибулина;
  • картопля (2-3 штуки);
  • сіль;
  • перчик мелений;
  • масло (вершкове).

Під час готування будемо дотримуватися інструкції.

  • М’ясо: миємо під краном, злегка обсушуємо. Звільняємо від насіння, ріжемо брусочками.
  • Картопля і цибуля: першу перетворюємо в кубики, другий шмагаємо як можна дрібніше. Все прибираємо в глибоку ємність.
  • Туди ж – курятину, воду, сіль і спеції. Масу добре вимішуємо.
  • Тісто: ділимо на дві частини (одна повинна бути на третину менше). Обидві розкачуємо. Велику кладемо на змащений маслом деко.
  • Потім чергу начинки. Маємо рівним шаром, відступивши від країв 3-4 див.
  • Масло ділимо на шматочки, розподіляємо по м’ясу.
  • Краї тіста піднімаємо у вигляді стіночок, промазуємо жовтком. Наверх кладемо другий пласт. Покриваємо його залишками жовтка.
  • Відправляємо на 40-45 хвилин в духовку (її вже нагріли до 180С).
  • Курник може дбати швидше або довше – залежить від товщини тесту. Щоб його не спалити, краще вже через півгодини перевірити (зручно за допомогою зубочистки).

    Дивіться також:  Шоколадний брауні – 12 рецептів приготування в домашніх умовах
    Прокрутка до верху