Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

Начинка з фаршем

 

Якщо хочеться чогось більш калорійного і «серйозного», можна використовувати свинину чи яловичину. А прискорити процес і додати страві соковитості допоможе не просто м’ясо, а фарш з нього (верх досконалості – змелений будинку).

Зберемо перераховані в рецепті компоненти:

  • пачку тесту (вага 0,5 кг);
  • фарш (свинячий, яловичий або змішаний), 350 г;
  • яєчка (2 штуки);
  • твердий сир (краще всього «Російський») і бринзу — по 150 г;
  • за смаком сіль і мелений перчик;
  • головку цибулі;
  • зелень;
  • соняшникова олія (рафінована).

Покрокове приготування:

  • Цибуля перетворюємо в дрібну крихту, обсмажуємо на рослинному маслі.
  • До нього додаємо фарш, перемішуємо, смажимо. Знімаємо сковороду з плити.
  • Сир і бринзу натираємо. Додаємо до м’ясного фаршу.
  • У суміш вбиваємо яйця, додаємо дрібно посічену зелень.
  • Отриману начинку гарненько змішуємо: нам потрібна однорідна консистенція. Тепер нехай трохи охолоне.
  • Тісто розділяємо на дві частини. Одну тонко розкачуємо, кладемо на деко зі змазаним маслом дном. Загинаємо бортики. Всередині маємо фарш.
  • Тісто, що залишилося, теж старанно розкачуємо. Тонким шаром закриваємо начинку і защепляем краю. У «кришці» робимо акуратне отвір.
  • До цього часу духовка вже загострилася до 180 градусів і чекає наш пиріг. Ставимо його туди хвилин на 35-40.
  • Змащують яйцем тільки верх кулінарного виробу. Якщо покрити яйцем і боки, воно не дасть тесту підніматися.

    Дивіться також:  Сирні рогалики – 9 рецептів приготування
    Прокрутка до верху