Пиріг з листкового тіста – 8 рецептів смачних і швидких

З грибами і капустою – просто і смачно

Вегетаріанців цілком влаштує таке блюдо, як пиріг з капустою і грибами. Але і всі інші теж від нього не відмовляться: завдяки грибам почуття голоду швидко вщухне.

Для такого універсального страви треба запастися:

  • пачкою листкового тіста (дріжджового);
  • капустою і грибами (печерицями) – по 300 грамів достатньо;
  • свіжим курячим яєчком;
  • жирним молоком (вистачить півсклянки);
  • цибулевої головкою;
  • перцем і сіллю;
  • маслом вершковим і рослинним (яким завгодно).

Щоб любителі овочевих начинок залишилися задоволені, будемо дотримуватися плану.

  • Ділимо тісто на два шматки. Кожен розкачуємо досить товстим, близько сантиметра, пластом.
  • Першу частину «кладемо» в деко (його дно змазане вершковим маслом).
  • Вимиті і дрібно порізані гриби і цибулю засмажуємо на сковорідці з маслом рослинним (уся рідина повинна випаруватися). Присаливаем. Тепер нехай трохи охолоне.
  • Соломка з капусти тушкується на окремій сковороді і теж охолоджується.
  • Вона кладеться на тісто нижнім шаром. Нагорі – гриби.
  • Готуємо соус до начинки: для цього збиваємо яйце з молоком. Заливаємо овочі.
  • Закриваємо другою «деталлю» з тіста. Краї прищипываем.
  • Останній крок — поставимо випічку в духовку (180 градусів) десь на сорок хвилин.
  • Якщо кірка пирога підрум’янилася, а зубочистка або сірник після проколювання залишилися сухими і без слідів тіста, значить, він вже готовий.

    Дивіться також:  Оладки на воді – 6 швидких рецептів, як зробити пишні та смачні домашні оладки
    Прокрутка до верху