Пиріг з малиною – 6 рецептів смачного приготування

Цветаевский пиріг з малиною

Щоб приготувати відомий цветаевский пиріг з малиною, необхідно взяти такі інгредієнти:

  • пів склянки сметани;
  • 150 г вершкового масла;
  • чайна ложка розпушувача;
  • пів склянки цукру;
  • дві склянки борошна.

Для заливки і начинки знадобиться:

  • одне яйце;
  • склянка сметани;
  • стакан цукру;
  • дві столові ложки борошна;
  • 350 г малини (свіжої або замороженої).

Покроковий рецепт:

  • Для приготування тіста з’єднують цукор і сметану.
  • Розтоплюють в мікрохвильовій печі вершкове масло і додають його до цукрово-сметанною масою, коли воно охолоне.
  • Вимішують тісто, додавши борошно і розпушувач. Консистенція повинна вийти однорідною і приємною на дотик.
  • Розподіляють тісто по поверхні змащеної форми, роблячи невеликі бортики.
  • Заливку готують. Для цього додають до яйця цукор і сметану. Перемішують складу віником.
  • Розподіляють по основі десерту малину і заливають отриманим кремом.
  • Пиріг поміщають в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 40-50 хвилин він готовий.

Діставати десерт з форми треба, коли охолоне, інакше він може втратити форму.

Цветаевский пиріг готують і з іншими ягодами, можна використовувати фрукти.

Дивіться також:  Цукерки пташине молоко – 5 рецептів приготування в домашніх умовах