Цветаевский пиріг з малиною
Щоб приготувати відомий цветаевский пиріг з малиною, необхідно взяти такі інгредієнти:
- пів склянки сметани;
- 150 г вершкового масла;
- чайна ложка розпушувача;
- пів склянки цукру;
- дві склянки борошна.
Для заливки і начинки знадобиться:
- одне яйце;
- склянка сметани;
- стакан цукру;
- дві столові ложки борошна;
- 350 г малини (свіжої або замороженої).
Покроковий рецепт:
- Для приготування тіста з’єднують цукор і сметану.
- Розтоплюють в мікрохвильовій печі вершкове масло і додають його до цукрово-сметанною масою, коли воно охолоне.
- Вимішують тісто, додавши борошно і розпушувач. Консистенція повинна вийти однорідною і приємною на дотик.
- Розподіляють тісто по поверхні змащеної форми, роблячи невеликі бортики.
- Заливку готують. Для цього додають до яйця цукор і сметану. Перемішують складу віником.
- Розподіляють по основі десерту малину і заливають отриманим кремом.
- Пиріг поміщають в духовку, розігріту до 180 градусів. Через 40-50 хвилин він готовий.
Діставати десерт з форми треба, коли охолоне, інакше він може втратити форму.
Цветаевский пиріг готують і з іншими ягодами, можна використовувати фрукти.