Пиріг з сиром – 13 смачних рецептів

Рецепт приготування на кефірі

Якщо вдома залишився трохи скислий кефір, його цілком можна використовувати як основу для сирної випічки. Крім молочного продукту (390 мл), використовується: 4,5 ст. пшеничного борошна, щіпка апельсинової цедри, маленька ложечка розпушувача, пачка сиру, 2 сільських яйця, 1 ст. цукрового піску.

  • У чашу розбиваються яйця, які змішуються з цукровим піском (2/3 ст.). Далі до компонентів вливається не холодний кефір, засипається борошно, просеянная з розпушувачем. Після додавання цедри всі інгредієнти ретельно вимішуються.
  • В окремій чаші змішується решті цукровий пісок і сир. У суміші не повинно залишитися грудок. З отриманої маси скочуються кульки, які трохи присипаються борошном.
  • В промаслений форму виливається тісто, далі по всій поверхні вдавлюються сирні кульки.
  • В дуже жаркій духовці (близько 220 градусів) страва печеться 45 хвилин.
  • За бажанням крім кульок з сиру по поверхні ласощі можна викласти будь-які ягоди.

    Дивіться також:  Сирні булочки – 7 рецептів приготування
    Прокрутка до верху