Частування з листкового тіста
Хрусткі слоечки з солодкою начинкою обожнюють діти і дорослі. Але найприємніше — клопоту з десертом немає абсолютно ніяких. Особливо, якщо у господині в запасі є пачка будь-якого листкового тіста з дріжджами або без них.
Склад продуктів:
- абрикосовий джем – стакан;
- пачка тесту – 500 г;
- вершкове масло – кубик.
Тісто розкачуємо на два тонких пласта. Викладаємо абрикосовий джем і розрівнюємо його по всій поверхні майбутнього пирога. Вкриваємо другою частиною листкового тіста. В кількох місцях робимо у пирога проколи – так він пропечеться швидше, і підніметься рівномірно. Випікається десерт швидко – за 15 хвилин. Тільки обов’язково готовий пиріг змастіть маслом – воно просочить тісто, зробить його більш соковитим, а в поєднанні з кислуватою начинкою вийде дивно смачне блюдо.