Кучерявий пиріг з варенням
Кучерявим пиріг прозвали за стружки, яку викладають хаотично. Виходить ефект симпатичних кучериків, красивих і золотистих після випічки.
Для кучерявого пирога підготуємо:
- пачку хорошого маргарину або масла;
- цукрового піску – половину склянки;
- борошно – 3-4 склянки;
- 3 яйця;
- стакан сливового джему;
- пакетик ваніліну;
- ч. л розпушувача;
- щіпку солі.
Маргарин рубаємо кубиками, перетираємо з цукром і борошном. Додаємо ванілін. Частина крихти викладаємо на дно форми (її краще застелити пергаментом для випічки), зверху заливаємо джемом. Залишком крихти присипаємо пиріг і відправляємо в духовку на 200 градусів. Печеться напрочуд швидко – за 15-20 хвилин. Вам залишається тільки стежити, щоб верх не пригорів. Шматочок теплого кучерявого пиріжка з чашкою капучино – найкращий початок робочого тижня.